Vihdoinkin oikea kevät, eikä vain minun mielessäni. Kevätpäiväntasaus on ohitettu ja kellojakin siirretään ensi viikoloppuna. Kevääseen kuuluvat myös sitruunaiset jälkkärit ja mintunlehdet. Tämä sitruuna-lakritsijuustokakku purkissa -jälkkärissä on kevättä maussa.
Tällä kertaa ajattelin suolaisten keksien antavan kontrastia makealle täytteelle. Suolakeksit toimivat vaikka piirakkapohjana tai juustokakun pohjana kuten tässä. Nämä käyttämäni ovat luontaisesti gluteenittomia, tuotteissa ei ole myöskään vehnätärkkelystä eli ne käyvät myös vilja-allergikoille. Jos allergioita ei ole, käytä tavallisia suolakeksejä.
Tässä jälkkärissä ei kannata säästellä mintunlehdissä vaan lisätä niitä reilusti. Jokaiselle lusikalliselle pitäisi löytyä oma raikas mintunlehti ja pienen pieni pala lakritsia, jotta makunautinto on täydellinen.
Tämä maistuu keväälle!
Sitruuna-lakritsijuustokakku purkissa
Ainekset
- 100 g Schär Saltí-suolakeksejä gluteeniton tai tavallisia suolakeksejä
- 40 g sulatettua voita
- 1,5 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 rkl vettä
- 3/4 liivatejauhetta
- 1 3/4 dl kermaa
- 1 dl tomusokeria
- 170 g täysrasvaista maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g lemon curd -tahnaa
- Koristeeksi
- Minttua
- Lakritsipaloja gluteenitonta tai tavallista
Valmistusohje
- Murskaa suolakeksit hienoksi jauheeksi ja kaada sulatettu voi sekaan. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos purkkien pohjille. Painele tiiviiksi.
- Sekoita sitruunanmehu ja vesi ja sekoita liivatejauheseokseen. Turvota seosta n. 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan 1/3 dl tomusokeria. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto notkeaksi ja lisää sekaan lemon curd sekä 2/3 dl tomusokeria. Sekoita tasaiseksi.
- Lämmitä liivateseosta 30 sekuntia mikrossa ja sekoita sen jälkeen hyvin tasaiseksi. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen sekaan ja sekoita hyvin. Lisää kermavaahto varovaisesti nostellen sekaan.
- Kaada seosta keksimurupohjan päälle purkkeihin. Anna jähmettyä jääkaapissa 4 tuntia.
- Koristele mintunlehdillä ja lakritsilla. Jos haluat jälkiruoan olevan gluteenitonta, niin muista valita myös gluteeniton lakritsi.
Vinkit
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
14 comments
Herkullinen resepti ja kiva kuulla että Schärinntuotteissa ei ole ollenkaan vehnää. Onkonsinulla muuten jitain suosikki gluteenitonta lakritsia?
Pitää tunnustaa, että nappaan mukaani sen minkä milloinkin löydän. Aika harvassa kaupassa niitä on saataville ja minä kruisailen milloin missäkin. Porvoon lakritsia tulee kuitenkin aika usein kotiin 🙂
Jami mitä herkkua. Kiva idea tuo suolainen keksipohja!
Olisin syönyt toisenkin purkin, mutta katosivat muksujen suuhun 🙂
Suolakeksipohja on kyllä tosiaan hauska idea, ja toimii varmasti tosi hyvin! Laitan tän ajatuksen korvan taakse! 🙂
Muuten olisikin tullut liian makea minun makuuni.
On keväistä. Nyt alkaakin jo oikein odottaa niitä oikeasti vähän lämpimämpiä ja aurinkoisempia päiviä (vaikka silloin vähän alkavatkin likaiset ikkunat harmittamaan)
Tell me about it – näkisitpä meidän ikkunat… mutta lämpö on siltikin niin tervetullutta!
Juups. Maitotytölläkin on torstaina viimeiset laskettelu"treenit". Nyyh. Kerittäiskö käydä vielä vaikka Tahkolla, mietin…
Mutta hyvää kevättä sinne, Johanna, minttua ja lakritsaa! 😉
Meillä vielä muutama viikko aikaa ja viimeinen kisarutistus Himoksella. Toivottavasti maitotyttö pääsee vielä Tahkolle 🙂 Ihanaa kevättä myös sinulle Nanna <3
Ihan tolkuttoman toimivan kuuloinen kombo <3 ja ah, miten tunnelmalliset kuvat!
Kiitos Ariela, kevätherkuttelua – sitä tarvitaan talven jälkeen! 🙂
Kuulostaa herkulliselta! Ajattelin tehdä viikonloppuna, jäin miettimään että miten isot noi sun lasipurkit on? Terv. Johanna
Voi ei, huomasin kommenttisi vasta äsken. Lasipurkit on tosi pieniä, varmaan 1 dl luokkaa. Niitä tuli viisi ja vähän jäi ylikin.