Tässä meillä jo useamman kerran tehty suklaa-lakritsikeksiresepti. Ohje on alunperin löydetty Nigella Express -kirjasta, mutta se on kokenut matkanvarrella muodonmuutoksen.
Huomioi, että jos teet reseptin gluteenittomana, käytä myös gluteenitonta lakritsia. Ei niin kauniita, mutta niin hyviä.


Suklaa-lakritsikeksit
Ainekset
- 100 g voita huoneenlämpöistä
- 150 g fariinisokeria
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 kananmuna
- 150 g gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja
- 35 g kaakaojauhetta tummaa sokeroimatonta
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 150 g tummaa suklaata rouhittuna
- 50 g lakritsia pieninä paloina huom! gluteeniton lakritsi, jos gluteenittomat keksit
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 180-asteeseen. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi (yleiskone on aika hyvä apu tässä), vatkaa joukkoon vaniljauute ja kananmuna.
- Sekoita kaakaojauhe, jauhot ja leivinjauhe kulhossa ja vatkaa se hiljalleen voiseoksen joukkoon. Kääntele rouhittu suklaa ja lakritsipalat lopuksi taikinaan.
- Nostele taikinasta nokareita n. 15 ml kokoisella pyöreäreunaisella mittalusikalla. Laita nokareet leivinpaperille.
- Paista keksejä uunissa n. 12 minuuttia ja anna jähmettyä muutama minuutti. Nosta jäähtymään ritilälle.
2 comments
Onpa mahtavaa että pojusi on noin innostunut ruuanlaitosta:) Oman poikani kanssa yritin ja yritin mutta ei löytynyt tarpeeksi kiinnostusta,paitsi silloin kun teimme kotitekoista pastaa pastakoneella;D
Eiköhän teilläkin vielä löydy into kokkailuun, kun aika on oikea. Teet sen luokan ruokia kotona, että vaikea kuvitella ettei olisi geeneissä 🙂 Mukavaa viikonloppua!