Suklaa-mascarponekakku on äärimmäisen helppo toteuttaa myös gluteenittomana, kun vaihtaa digestiivikeksit gluteenittomaan vaihtoehtoon. Ihanan rouhea mantelinen sisälmys yhdessä mascarponen ja suklaan kanssa ja päälle mustaherukkahillokketta ja kermavaahtoa.


Suklaa-mascarponekakku
Ainekset
Pohja
- 12-13 digestivekeksiä n. 200g gluteenittomia tai tavallisia
- 50 g voita
- 1 dl tummaa suklaata rouheena
Täyte
- 3 valkuaista
- 2 dl kuohukermaa
- 3 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 250 g mascarponejuustoa
- 1/2 dl suklaata rouhittuna
- 2 rkl kaakaojauhetta käytin Green & Blacks luomu kaakaojauhetta
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 1 dl mantelirouhetta
Valmistusohje
- Rouhi keksit hienoksi ja sekoita voin ja suklaarouheen kanssa tasaiseksi massaksi. Taputtele seos tiiviisti leivinpaperilla pohjalta ja reunoilta vuorattuun irtopohjavuokaan ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
- Valmista täyte. Käytä täysin kuivia astioita ja vatkaimia. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi yhteen kulhoon. Vatkaa seuraavaksi kuohukerma löysäksi vaahdoksi toiseen kulhoon. Vaahdota kolmannessa keltuaiset ja sokeri. Sekoita neljännessä mascarpone varovaisesti tasaiseksi massaksi.
- Sekoita sitten keltuiais-sokerivaahto juuston joukkoon varovaisesti, lisää sen jälkeen kermavaahto. Kääntele joukkoon rouhittu suklaa, kaakaojauhe, pikakahvi ja mantelirouhe pienissä erissä. Kääntele aivan lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
- Paista kakkua 170-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
- Tarjoa mustaherukkahillokkeen ja kermavaahdon kera. Sopii nautittavaksi portviinin kanssa.
Vinkit
Tämä suussasulava ohje on vuoden 2007 Alkon Etiketti lehdestä