Tällaisia suklaamarenkeja pitäisi aina olla kaapissa pahan päivän tai hyvien ystävien varten. Marengin himo on aika pahaa kun marenkihuippuja näkee jo ulkoilumaisemissakin.
Tämä menee suoraan kategoriaan, kun sen näkee sitä on saatava. Yyterin dyynimuodostelmat tuovat mieleen suklaamarengin vai onko se vain ruokafriikin silmissä.
Joka tapauksessa marenkia oli saatava. Tällä samaisella ohjeella on tehty myös kakku, jos haluaa julistaa itsenäisyyspäivää tai joulua marenkikakun kanssa. Ihan pelkällä kerman lisäyksellä, marjoilla ja suklaaraidoillakin saa mahtavan kakun.


Suklaamarenki
Ainekset
- 80 g tummaa suklaata
- 8 valkuaista
- 4 dl sokeria
Valmistusohje
- Sulata suklaa mikrossa varovasti, sekoittaen noin 10 sekunnin välein.
- Laita vettä kattilaan kiehumaan ja vatkaa sen päällä metallikulhossa valkuaiset ja sokeri. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää ja ota sen jälkeen kulho pois vesihauteesta.
- Lisää sulatettu suklaa marenkiseokseen vain muutaman kerran sekoittaen, jotta suklaakuviot jäävät marenkiin.
- Voitele leivinpaperi rypsiöljyllä. Tee leivinpaperille kahdella lusikalla suuria, halkaisijaltaan noin 10 cm:n kekoja.
- Paista marenkeja 125-asteisessa uunissa noin 1,5-2 tuntia.
- Sammuta uuni ja anna marenkien olla jälkilämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes ne irtoavat hyvin leivinpaperista.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
2 comments
Oih, ihanan kuuloista! Kakkukin on ehdottomasti kokeilun arvoinen 🙂
Marenki on aina niin hyvää 🙂