Yritin sovitella tämän hetken suurimpia herkkujani samalle lautasella ja hetken pähkäilemisen jälkeen se onnistuikin. Olkaa hyvä – kasviksia, hedelmiä, juustoa ja ilmakuivattua kinkkua eli suolaista ja makeaa. Juuri sopivan ruokaisaa ja suolaista brunssilla tai iltapalalla nautittavaksi. Parhaimmillaan tietysti kuohuvan kanssa. Ja mikä parasta, tämä on erinomaista kun on saanut “levätä” muutaman tunnin eli tämän voi valmistaa etukäteen.
Mukavaa alkavaa viikkoa!


Suolaisen makea herkkusalaatti
Ainekset
- 70 g rucolaa
- 70 g ilmakuivattua kinkkua
- 300 g kesäkurpitsaa
- 300 g munakoisoa
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 nektariinia
- 100 g parmesania
- 20 g pinjansiemeniä
- 1 solo valkosipuli
- reilusti tuoretta basilikaa
- mustapippuria
- sormisuolaa
- extra-virgin oliiviöljyä
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 200-asteeseen. Leikkaa nektariinit 4 osaan ja ota kivi pois. Pirskottele nektariinien päälle kevyesti oliiviöljyä ja sormisuolaa. Siivuta munakoiso ja kesäkurpitsa pitkittäin ja sivele oliiviöljyllä. Grillaa munakoisot, kesäkurpitsat ja nektariinit kunnes ovat hieman pehmenneet. Hienonna valkosipuli. Laita ilmakuivatun kinkunsiivut pellille leivinpaperin päälle ja laita uuniin 10 minuutiksi. Paahda pinjansiemeniä kevyesti kuivalla pannulla, kunnes saavat hieman väriä. Leikkaa parmesanista paloja.
- (Voit myös paistaa kesäkurpitsan- ja munakoisonsiivut sekä nektariinit pannussa tai laittaa ne grillivastuksen alle uuniin.)
- Pese ja kuivaa rucola ja asettele laakealle tarjoiluastialle. Lado kesäkurpitsa- ja munakoisonsiivut rucolan päälle. Mausta kesäkurpitsan- ja munakoisonsiivut valkosipulilla, kevyesti sormisuolalla ja pippurilla sekä sitruunanmehulla. Lisää nektariinit, parmesan, basilika, uunissa käyneet kinkunsiivut ja pinjansiemenet. Rouhi päälle vielä mustapippuria ja pirskottele hieman oliiviöljyä.