Suppilovahveroaika – tosin en ole vielä kerännyt niitä koska tattejakin on ollut hyvin saatavilla. Viime viikonloppuna keräsimme mökiltä 2 korillista tatteja. Suppikset jätämme aina viimeiseksi, jotta ne saavat kasvaa rauhassa. Niiden kanssa kun ei tarvitse miettiä matojen tuhoja.
Tänä viikonloppuna teen viimeiset tattistukset ja sen jälkeen aloitetaan suppistus. Ensimmäiseksi aion tehdä tämän simppelin ja niin hyvän suppilovahvero-pekonipiiraan ja lupaan kuvankin siitä sen jälkeen. Tällä hetkellä on tyytyminen tattikassiin.
Ensin kuitenkin suunta Grand Vin Helsinki -maisteluun Vanhalle ylioppilastalolle. Vinkkinä perjantaina ja lauantaina kannattaa suunnata sinne, jos hyvät viinit ovat mieleen. Perjantai-illaksi olemme tehneet Murun kanssa pöytävarauksen, minnekäs muualle kuin Muruun ja sen jälkeen lentäen kotiin. Ruuhkavuosien pikaloma Helsingissä ja lauantaiaamuna kiireesti mökille nauttimaan meri-ilmasta ja metsästä lasten kanssa.
Että tällaisia suunnitelmia, mitenkäs ruudun toisella puolella?
Suppilovahvero-pekonipiiras
Pohja:
100 g voita
1 dl juustoraastetta
1/2 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl timjamia
1/2 dl kylmää vettä
Täyte:
1 l suppilovahveroita
1 rkl öljyä
1/2 purjoa
140 g pekonia
1/2 punainen paprika
2 dl kermaa
3 munaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl timjamia
2 dl juustoraastetta
Notkista rasva, sekoita siihen juustoraaste sekä jauhot ja lisää mausteet. Mittaa joukkoon vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Haihduta puhdistetuista sienistä pannussa neste. Lisää öljy ja purjorenkaat. Kääntele aineksia hetki ja anna jäähtyä. Leikkaa pekoni ja paprika kuutioiksi. Paista pekoni pannussa erikseen. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma ja mausteet.
Ripottele pohjataikinalle sieniseos, pekoni, paprikakuutiot ja juustoraaste. Kaada päälle muna-kermaseos ja kypsenna piirasta 200-asteessa n. 40 minuuttia.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
6 comments
Ihana yhdistelmä, pekoni ja sienet toimii aina. Teillä on huippuviikonloppu siellä. Minä teen töitä, ollaan lasten kanssa kotosalla, tänään tikru tulee reissusta ja menen vuoden jälkeen kampaajalle hemmoteltavaksi 😀
Sienet ja pekoni on kyllä mainio kombo! <3
-Heidi
Minua aina harmittaa, kun en tunne sieniä ollenkaan ja näinollen jää sienestäminenkin vähiin… tosin tänä vuonna en olisi metsään ehtinytkään (enkä taida ehtiä ihan lähiaikoinakaan).
Aijai! Sienipiiraat on ihan parhautta <3
Pekoni ja sienet toimii aina! Mä tein vähän aikaa sitten suppis-pekonihilloa ja hups ja oho, se katos yhdessä illassa…
Voi vitsi, tatteja ja suppilovahveroita. Nam! Ja viikonloppusuunnitelmatkin kuulostavat mukavilta. Miulla on kokonainen viikko vapaata, koska syysloma alkoi just 🙂