Ainoat marjat, joita jäi viime talven jälkeen pakastimeen, olivat puolukat. Jostakin kumman syystä ne eivät kulje meidän perheessä, kuten muut marjat. Taitaisivat kyllä sopia aamusmootheihin siinä kuin kaikki muutkin marjat.
Löysin puolukka-lihapyöryköiden ohjeen ja tämä oli pakko laittaa välittömään kokeiluun ja näistä tulikin tosi hyviä, ihanan pehmeitä.
Lihapullien vaaleanpunainen kaveri on sinappinen puolukkakastike, joka oli myös aika mukavan makuinen.


Puolukka-lihapyörykät
Ainekset
- 3/4 dl korppujauhoja
- 1/2 dl vettä
- 1 dl kermaa
- 1 sipuli
- n. 90 g pekonia
- 500 g hirven tai naudan vähärasvaista jauhelihaa
- 1 muna
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- muutama katajanmarja murskattuna
- 1,5-2 dl puolukoita
Valmistusohje
- Sekoita korppujauhot, vesi ja kerma. Anna turvota hetki.
- Silppua pekoni ja sipuli ja paista pannulla. Anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki aineet tasaiseksi mureketaikinaksi ja lisää lopuksi joukkoon puolukat varovasti sekoittaen. Pyöritä vedella kostutetuin käsin taikinasta lihapyöryköitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista uunissa 225-asteessa noin 15 minuuttia.
—————–

Sinappinen puolukkamajo
Ainekset
- n. 1 dl puolukkasurvosta
- 3 – 4 rkl vahvaa makeahkoa sinappia
- 1,5 dl hyvää majoneesia
Valmistusohje
- Soseuta puolukkasurvos sauvasekoittimella oikein hienoksi. Sekoita puolukkasosetta ja sinappia majoneesin joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Maistele, jotta saat kastikeeseen sekä sinapin tulista makua että puolukan kirpeyttä. Tarjoa sinappinen puolukkakastike kylmänä esim. lihapyörykeiden dippikastikkeena. Kastike sopii myös salaateille.