Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa puoliksi kylmää. Se on tavallaan jäädytettyä moussea ja on todella samettisen pehmeää jälkiruokaa. Semifreddon voi pakastaa valmiiksi tarjoilukulhoissa tai laseissa tai muotissa, josta se kumotaan lautaselle. Tällä kertaa pakastin semifreddon isoon muovikulhoon ja pyörittelin jäätelöpalloja. Päälle hieman suklaakastiketta ja sydäntryffeli.
Ohje käy myös keliaakikoille.

Syntisen hyvä semifreddo
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2,5 dl kuohukermaa
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 rkl Pauligin Espresso Fortissimo -jauhetta tai jotakin muuta hienoa kahvijauhetta ei pakollinen
- 1 rkl tummaa rommia
- 3 rkl kahvilikööriä Kahlua
- Tummaa suklaata koristeeksi After Eight tai joku muu suuhun sopiva suklaa
Valmistusohje
- Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.
- Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi.
- Vatkaa kuohukerma erikseen vaahdoksi.
- Vatkaa valkuaiset ja toinen puoli sokerista vaahdoksi.
- Yhdistä mascarponejuusto, kahvijauhe, tumma rommi ja kahvilikööri tasaiseksi massaksi.
- Lisää mascarponeseos ja kermavaahto keltuaisvaahdon sekaan ja sekoita. Lopuksi lisää vielä valkuaisseos mukaan ja sekoita varovasti nostellen.
- Kaada seos sopiviin muotteihin tai yhteen isoon ja laita pakastimeen n. 3 tunniksi. Kuitenkin niin, että seos on pois otettaessa puolijäistä. Pakastuksen jälkeen siirrä vuoat noin 15 minuutiksi jääkaappiin, jotta jäätelö pehmenee hiukan. Jos jäätelö ei lähde vuoasta irti, kostuta pohja lämpimään veteen ja kumoa sitten.
- Tarjoa heti espresson kanssa, espresson voi myös kumota jälkiruoan päälle ja nauttia niin.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Jos on laktoosi ongelmaa, voisi mascarponen korvata maustamattomalla tuorejuustolla hyla (täysirasvaisella). Takuuseen en mene, mutta luulisin että toimii.