Pakastin on täynnä suppilovahveroita, joten tässä toinen suppilovahveropiiras vaihtoehdoksi edelliselle. Ei ehkä niin ruokaisa kuin tuo edellinen, mutta maistui erittäin hyvältä, syksyiseltä.
![]() |
Päivän asu: Iittalan Taika -lautanen |

Suppilovahvero-pekonipiiras
Ainekset
Pohja:
- 100 g voita
- 1 dl juustoraastetta
- 1/2 dl perunajauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl timjamia
- 1/2 dl kylmää vettä
Täyte:
- 1 l suppilovahveroita
- 1 rkl öljyä
- 1/2 purjoa
- 140 g pekonia
- 1/2 punainen paprika
- 2 dl kermaa
- 3 munaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
- Notkista rasva, sekoita siihen juustoraaste sekä jauhot ja lisää mausteet. Mittaa joukkoon vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Haihduta puhdistetuista sienistä pannussa neste. Lisää öljy ja purjorenkaat. Kääntele aineksia hetki ja anna jäähtyä. Leikkaa pekoni ja paprika kuutioiksi. Paista pekoni pannussa erikseen. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma ja mausteet.
- Ripottele pohjataikinalle sieniseos, pekoni, paprikakuutiot ja juustoraaste. Kaada päälle muna-kermaseos ja kypsenna piirasta 200-asteessa n. 40 minuuttia.
2 comments
Ihanaa, täsmäresepti minulle ja herkullinen on kuvakin 🙂
Nyt sitten piirasta leipomaan!