Tämä tonnikalatahna tehtiin lauantaina toastien väliin ja sitä jäi hieman kulhon pohjalle sunnuntaiksi. Sunnuntai-iltana tahna koki toisen tulemisensa, päivällä keitettyjen perunoiden päälle kasattuna. Leikkasin perunoiden päädyt pois ja sitten siivuttelin potut sopivan kokoisiksi. Loistavia kesätapaksia. Tonnikalan tilalle sopisi varmaan hyvin myös savukala.


Tapakset tonnikalatahnalla uusista perunoista
Ainekset
- Eilisiä keitettyjä perunoita
- —————–
- 1 prk hyvää tonnikalaa
- 1 pieni kevätsipuli pienenä silppuna
- 2 rkl pikku kapriksia
- 3 rkl majoneesia Hellman´s tai itse tehtyä
- 2 rkl tilliä silputtuna
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa. Leikkaa perunoiden päädyt pois, näin palat pysyvät lautasella kaatumatta ja siivuta perunan koosta riippuen sopiviksi annospaloiksi. Kasaa tonnikalasörsseliä perunoiden päälle ja tarjoile oluen, kuohuvan tai raikkaan valkoviinin kera pikku suolaisina vaikka ennen ruokailua.