Muistan vielä hyvin ajan, jolloin oliivit olivat mielestäni hirvittävän makuisia, kuten myös oliiviöljykin. Aika kaukana ollaan siitä ajasta, mutta juuri tapenaden avulla opin pitämään oliiveista ja sen myötä rakastamaan hyvän oliiviöljyn tuoksua ja makua.
Tapenade oli taas pitkästä aikaa taas tosi hyvää ja sopi erinomaisesti kylmän perunan päälle, vielä siivu parmankinkkua ja pala vuohenjuustoa ja taas erinomainen snackpala valmiina.


Tapenade
Ainekset
- 100 g Laadukkaita mustia kivettömiä oliiveja
- 1 rkl Laadukasta extra-virgin oliiviöljyä
- 1 rkl pikku kapriksia
- 2 valkosipulinkynttä
- kourallinen basilikanlehtiä
Valmistusohje
- Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja karkeaksi massaksi. Jos tapenadea jää, niin kaada ohut kerros oliiviöljyä pinnalle, ennen jääkaappiin laittamista ja suojaa kulho kelmulla, näin massa ei kuivu.