Olen joskus aikaisemminkin tehnyt Paul Svenssonin Grilli Kuumana -kirjasta napattua tartarkastiketta. Tällä kertaa tästä tuli ehkä enemmänkin tartarsalaatti kuin kastike, mutta edelleenkin maistuu ihan yhtä hyvältä niin lihan kuin kalankin kera. Tällaisia helppoja kesälisukkeita, joita tarvitaan kun helteet hemmottelevat.
Jos haluaa tästä enemmän kastikemaista kannattaa sipuli ja omena silputa suht pieniksi ja antaa kuullottua oikein kunnolla.
Tartarkastike suolakurkusta, hillosipulista ja omenasta
Ainekset
- 1/2 keltasipulia kuutioituna
- 1 omena kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl kurkumaa
- 150 g suolakurkkua
- 60 g hillosipulia
- 1 nippu persiljaa hienonnettuna
- 2 dl hyvää majoneesia Hellman´s
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Kuullota sipuli ja puolet omenasta öljyssä ruskistamatta, lisää kurkuma ja anna jäähtyä.
- Leikkaa suolakurkku ja hillosipulit pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita omena-sipuliseokseen, suolakurkku ja hillosipuli, loput omenasta, persilja ja majoneesi.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tämä kastike on mahtava lisuke sekä kalalle että lihalle.
Vinkit
Jos haluaa tästä enemmän kastikemaista kannattaa sipuli ja omena silputa suht pieniksi ja antaa kuullottua oikein kunnolla.
2 comments
Tartar on kyllä herkkua 🙂
Iloista viikkoa!
Niin samaa mieltä 🙂 Helteistä viikkoa myös sinnepäin!