Tässä eilen nautitut ja tänään lämmitetyt täytetyt paprikat. Olivat aivan hyvän makuisia lämmitettynäkin.
Täytetyt paprikat
4 paprikaa (580 g)
oliiviöljyä
200g pakastettuja suppilovahveroita tai muita sieniä
100 g purjoa
4 tl pieniä kapriksia
1/2 valkosipuli solo
3 valkuaista
suolaa
mustapippuria
1 rkl Philadelphia tuorejuustoa
persiljaa
150 g täysjyväriisiä
Leikkaa paprikoiden hattu irti mahdollisimman ylhäältä, jotta täyttötilaa on paljon. Laita riisi kiehumaan. Paista purjonpalaset ja valkosipuli pienessä öljymäärässä. Lisää sulatetut suppilovahverot. Paista vielä hetki. Lisää kaprikset ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Lisää seokseen keitetty riisi ja valkuaiset, sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita ja yrttejä.
Täytä paprikat seoksella ja laita uuniin 200-asteeseen 30 minuutiksi tai kunnes paprikat pehmenevät.
Paprikan kanssa nautin naudan ulkofilepihvin. Maustoin pihvin ennen paistamista Maldonin valkosipuli-rosmariini suolalla * ja puristin paistamisen jälkeen pihville kevyesti limenmehua.
* En löytänyt kyseistä tuotetta enää sivustolta, joten ehkä valmistus on lopetettu, harmi. Maldonin merisuolahiutaleet ovat keittiössämme jatkuvassa käytössä, sillä annetaan viimeinen silaus ruoalle. Pihvit maustan aina tällä.
4 comments
Hei, kuulostaa hyvältä tämä kunnonkohotus. Samoin paprikat. Perfektionistin silmää vaan häiritsee, josko tuolla oikean palstan päivämäärässä on vuosilukuvirhe :D. En edelleenkään saanut ihan täysin onnistumaan sitä valkosuklaafudgea (rakenne jäi rakeiseksi kun en uskaltanut ehkä tarpeeksi), mutta taidankin siirtyä näihin kevyempiin ruokiin minäkin, ainakin välillä. Olen hengessä mukana ja seuraan blogiasi jatkuvasti, kiitos siitä!
Kiitos, että palautit minut oikealle vuodelle ja ihanasta palautteesta! No johan on sitkeä pala tuo fudge, tuliko siitä paksua tällä kertaa? Olisiko tuo rakeisuus voinut johtua suklaan lisäyksestä viilentyneeseen massaan? Lisäsitkö suklaan kuumaan massaan, niin että sulasi heti? Tähdet taitavat olla väärässä asennossa fudgen suhteen 😉 Nyt siis varmaan kuuluukin alkaa keventämään 😀
Hei,
Ehkä se ei vaan ole mun juttu, sinne jäi sokerin rakeisuus (siis ne ihan ihan pienet sokerin rakeet muuten aivan oikean väristä ja oloista), kun en uskaltanut laittaa varmaan tarpeeksi lämpöä. Kyllä suklaa suli ja maku oli ihana, mutta sokerin rakenne jäi sinne taustalle kaihertamaan. Olisi niin ihanaa saada se aivan sileäksi, kun se maku on niin taivaallinen. Mutta nyt unohdan sen vähäksi aikaa ja kevättä kohti keventäen…
Tuo kuullostaa siltä, että ensi kerralla se menee jo putkeen 🙂 Mutta nyt keventäen!