Tänään tein teriyakikanaa ison ison annokset, josta ei jäänyt palaakaan. Teriyakikana maistuu sekä muksuille että aikuisille. Kanat voi laittaa marinoitumaan edellisenä päivänä ja kun tulee töistä kotiin paistaa kanat ja keittää nuudelit. Arjen pelastaja resepti, selkeästi. Lohturuokaa parhaimmillaan, eikös kanakeittokin auta vaivaan kuin vaivaan.
Teriyakikana
4-8 henkilölle (teini-ikäisten määrästä riippuen)
180 g riisinuudeleita
Teriyakikastike:
1,5 dl soijakastiketta
1, 25 dl fariinisokeria
5 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
4 rkl hunajaa
4 dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä
900g kananfile suikaleita
kookosöljyä tai oliiviöljyä paistamiseen
1 kl seesaminsiemeniä koristeluun
2 kesäsipulin vartta ja sipulia
180g riisinuudelipaketti
1 ison parsakaalin kukinnot hetken aikaa keitettynä
Ota vettä hieman pieneen lasiin. Tee teriyakikastike sekoittamalla kaikki aineet maissitärkkelystä lukuunottamatta keskenään. Kiehauta kattilassa ja sekoita vesitilkka maissitärkkelystä kanssa tasaiseksi. Kaada sekoittaen kattilaan ja anna kiehahtaa pari minuuttia. Kastikkeen pitäisi olla hieman paksuuntunutta, jos se ei ole niin lisää hieman maissitärkkelystä. Jäähdytä.
Ota kastikkeesta sivuun reilu 1dl. Sekoita loppuosa kanojen kanssa sekaisin ja laita marinoitumaan jääkaappiin 30minuutista 1 vuorokauteen, riippuen kiireestä. Meillä marinoitiiin 30 minuuttia ja hyvää tuli niinkin.
Valuta marinoiduista kanoista marinadi pois. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Höyrytä parsakaaleja max. 5 minuuttia, mielummin liian vähän kuin liikaa. Paista kanat kahdessa erässä öljyssä ruskeaksi. Lisää nuudelit kanojen sekaan sekä sivuun jätetty teriyakikastike. Lisää pienet parsakaalin kukinnot sekaan.
Koristele sesaminsiemenillä ja sipulilla. Tarjoile heti.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
SaveSave
1 comment
Nami, kuulostaa herkulliselta. Kiva saada ihan ohjeet teriyakikastikkeeseenkin. 🙂