Rakastan kreikkalaista jogurttia ja useimmiten laitan siihen päälle pakasteesta sulatettuja marjoja, välillä pelkästään hunajaa ja kun oikein hurjaksi heittäydyn, niin ripottelen päälle lakritsijuurijauhetta. Granolaa en ole ostanut kaupoista. En yksinkertaista aina jaksa tutkia mitä tuoteselosteet pitävät sisällään. Kun teen granolan kotona, saan juuri sellaista kuin haluan ilman mitään ylimääräisiä aineita ja ilman ylimääräisiä sokereita.
Granolan raaka-aineita voi muutella oman mielen mukaan. Meilläkin tehdään kahta erilaista pääversiota, toinen ilman pähkinöitä ja toinen pähkinöillä. Pähkinättömään versioon lisätään enemmän siemeniä ja kaurahiutaleita. Kannattaa kokeilla erilaisia versioita ja erilaisia mausteseoksia. Tässä versiossa mukana on parantavia mausteita ja combo on muutenkin hyvin terveellinen. Täydellinen yhdistelmä kreikkalaisen jogurtin kanssa. Granola on myös ihanaa marjojen päälle laitettuna ja vaikka jäätelön kanssa jälkiruokana.


Kotitekoinen rapea granola
Ainekset
- 3 dl pähkinöitä tai manteleita tai molempia
- 3 dl siemeniä chia, auringonkukka, kurpitsa yms.
- 3 dl isoja kaurahiutaleita gluteenittomia
- 200 g karpaloita kuivattuja rusinoita tai/ja gojimarjoja
- 1 rkl kardemummaa hienonnettua
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl kurkuma jauhettuna
- 2 rkl kookosöljyä
- 2 rkl hunaja
- 1/2 tl sormisuolaa
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
- Sulata kookosöljy ja hunaja kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sekaan mausteet. Sekoita. Lisää sekaan pähkinät ja sekoita.
- Kaada pähkinät leivinpaperin päälle pellille. Lisää kaikki muut aineet pellille tasaisesti ja paahda uunissa n. 10 minuuttia.
- Tarjoile kreikkalaisen jogurtin, jäätelön tai vaikka uuniomenien lisänä. Laita lisäksi tarjolle marjoja tai sesongin hedelmiä. Päälle voi vielä lorauttaa hunajaa ja kokeile lakritsijuurijauhetta.
3 comments
Tein hyvin samanlaista ison purkillisen viikko sitten, kurkuma puuttui, lisäksi oli kurpitsan- ja seesaminsiemeniä.
Kun kerran katsoin "sport"-granolansisältöä, en ole enää ostanut kaupan granolaa. Niissä on valtavasti sokeria.
Kyllästyin kyttäämään sokerisisältöä itsekin ja siitä syystä päätin tehdä itse. Varmasti ihan hyviäkin löytyy, mutta aika helpolla syntyy kotona.
Paras! Olen tehnyt kymmeniä kertoja!
Joskus vaihdan kookosöljyn Camelinaöljyyn.