Flunssakauden kaukana pitävä inkiväärinen porkkankeitto, joka loistaa lautasella kuin aurinko konsanaan. Erinomainen lounaskeitto talviaikaan.


Inkiväärinen porkkanakeitto
Ainekset
- 500 g porkkanoita
- 300 g sipulia
- 1 purjo
- 200 g selleriä
- 2 keskisuurta perunaa
- 2 rkl öljyä
- 1,5 tl curryä
- 2 valkosipulinkynttä
- n 3 cm tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
- 1 kanaliemikuutio
- 1-1,2 l vettä
- n.1/2 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 limen raastettu kuori ja mehu
- n. 3 dl kreikkalaista jogurttia
- paahdettuja siemeniä esim. auringonkukan-kurpitsan- tai sesaminsiemeniä
- paprikajauhetta
- basilika tai korianteria
Valmistusohje
- Kuori, puhdista ja huuhtele porkkanat, sipuli, purjo, selleri ja perunat ja leikkaa kaikki noin 3 sentin suuruisiksi paloiksi. Siirrä perunat toistaiseksi syrjään. Kuullota muita kasviksia öljyssä paksupohjaisessa padassa vähintään 5 minuuttia. Ripottele päälle curry, viipaloitu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kaada pataan aluksi 1 litra vettä, lisää perunat ja liemikuutio ja keitä kasviksia kannen alla voin 30 minuuttia.
- Soseuta keitto jokseenkin sileäksi sauvasekoittimella. Lisää vettä niin, että keitosta tulee sopivan paksuista. Mausta hienoksi raastetulla limetinkuorella, mehulla ja suolalla. Ehkä myös vähän pippuria.
- Lisää tarjolle aseteltaessa pinnalle paksua kreikkalaista jogurttia, paahdettuja siemeniä, yrttejä ja pikkuisen paprikajauhetta.
Vinkit
Resepti: Joka kokin keittokirja – Anna Bergenström