Täyteläistä, lempeää, kermaista, lämmittävää, mausteista, täyttävää, mutta silti kevyttä eli aivan täydellinen kanakeitto. Olen jo aiemmin kirjoittanut tästä keitosta, mutta se ansaitsee uuden jutun. Reseptiin tuli pieniä muutoksia, ruokaa kun usein tehdään ajatuksella mitä kaapista löytyy ja lisäksi määrää lisättiin, jotta siitä riittäisi edes kahdeksi päiväksi.


Muistakaa myös, että kanakeiton sanotaan auttavan flunssaan eli jos nenä tuhistaa kannattaa parantaa flunssa tällä ennenkuin se saa vallan. Voisin syödä tätä litrakaupalla, niin hyvää se on.

Thaimaalainen kanakeitto
Parantavaa kanakeittoa, jonka lientä voisi juoda lasista. Niin hyvää se on.
Ainekset
- 700 g broilerinrintaa
- iso loraus rypsiöljyä
- 3 isoa sipulia
- 12 kynttä valkosipulia
- n. 400 g porkkanaa
- 100 g lanttua
- 7 kaffirlimen lehteä
- 3 rkl currytahnaa vihreää tai punaista
- 4,5 rkl aasialaistyylistä mausteyrttisekoitusta korianteri, sitruunaruoho, chili, viherpippuri, kevätsipuli ym.
- reilu pala inkivääriä
- 1,2 l kookosmaitoa
- 250 ml kookoskermaa
- 7,5 dl kanalientä
- 3 limeä kuori + mehu (pese limet)
- suolaa
- mustapippuria
- Korianteria
Valmistusohje
- Pilko broilerin rintapalat sopiviksi suupaloiksi. Pilko sipuli reilun kokoisiksi paloiksi, pilko valkosipulit ja pilko porkkanat isohkoiksi tikuiksi. Kuori ja paloittele inkivääri, ja laita se maustepussiin kaffirlimen lehtien kanssa.
- Lisää öljy kattilaan ja kuumenna öljy kuumaksi. Paista broilerinlihaa sekoitellen hetki, älä anna ruskistua. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää currytahna ja mausteyrtit, porkkanat sekä maustepussi jossa ovat kaffirlimen lehdet ja inkivääri. Lisää kookosmaito, kookoskerma ja kanaliemi. Kiehauta kovalla lämmöllä muutama minuutti, ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Lisää limenkuori, limemehu, suola ja mustapippuri. Ripottele päälle korianteria.
- Takista maku ja mausta lisää tarvittaessa.
2 comments
Herrrkullisen näköistä, täytyy kokeilla!
Ja vielä paremman makuista 🙂