Uulalaa miten vahvaa keitosta tulikaan. Laitoin kolme ruokalusikallista vihreää curryä ja kaksi olisi aivan varmasti riittänyt. Oikeastaan suussa on nyt ihanan mausteinen maku ja vatsakin on ihan rauhallinen – vielä.

Aurinkoenergia ei ole selkeästikään vielä vaikuttanut koska mausteiset ruoat aiheuttavat edelleen hykerryttän hyvän lämmön, eivätkä tuskaisia hikikarpaloita. Vielä ei ole siis salaattien aika. Talvella salaatit eivät maistu, jos porkkanaraastetta ei lasketa ja kasvikset pitää saada lämpiminä. Kun kesä tulee, käy juurikin päinvastoin, mikään ei maistu paremmalta kuumana päivänä kuin fetasalaatti. Tosin lämpimät kasvikset maistuvat grillattuinakin. Kunpa olisikin jo kesä ja grillikausi.
Nyt kuitenkin helppo ja hyvin edullisista raaka-aineista rakennettu curry-kanakeitto.

Thaimaalainen vihreä curry-kanakeitto nuudeleilla
Ainekset
- n. 100 g riisinuudeleita
- oliiviöljyä tai kookosöljyä paistamiseen
- n. 600 g kanasuikaleita
- valkosipulia oman mielen mukaan minulla 1 solo
- 1 sipuli silputtuna
- 1-2 rkl vihreää currytahnaa 3 rkl jos sietokykysi on erittäin hyvä
- 1 rkl inkivääriä raastettua
- 6 dl kanalientä 1 kokonainen kanafondi
- 1 tlk kookosmaitoa
- 450 g ohuita vihreitä papuja pakaste
- 2 kevätsipulia
- 1/2 limen mehu
- korianteria tuoretta
Valmistusohje
- Paista kanasuikaleet kattilassa öljyssä. Mausta suolalla. Lisää silputtu valkosipuli ja sipuli ja paista vielä hetki. Lisää vihreä curry ja raastettu inkivääri ja sekoittele minuutin verran. Kaada sekaan kanaliemi ja kookosmaito. Anna kiehua pienellä lämmöllä 15 minuuttia. Kiehumisaikana valmistele nuudelit paketin ohjeen mukaan.
- Lisää pavut, kevätsipulit, korianteria ja limen mehua. Mausta suolalla.
- Laita kulhoon ensin nuudelit ja kaada päälle keittoa.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass