Upea matkamme on ohi, mutta reissutunnelmia on vielä tulossa. Ruoka, se ihana asia, joka saa meidät matkustamaan maailman toiselle laidalle. Myönnetään, että lämpötilallakin on vähän merkitystä, mutta kun yhdistää Thaimaan kauneuden, lämpötilan, ystävälliset ihmiset ja täydellisen keittiön, niin ei ihme, että palaamme sinne.
Matkan aikana söimme paljon, muttta chilisiä ruokia ei tule syötyä niin paljon kerrallaan, onneksi. Söimme kaduilla, halvoissa kuppiloissa, mutta myös hotellimme ravintoloissa, jotka onneksemme tekivät myös erinomaista thairuokaa. Huonoa ruokaa en saanut koko matkan aikana ja se kertoo paljon.





Vierailimme myös paikallisilla kauppatoreilla. Hedelmien ja vihannesten kirjo on valtava ja kaikki ovat tuoreita. Ei ihme, että thaikeittiö käytää niin paljon HEVI-osaston tuotteita ja vain vähän lihaa höystöksi.






Rakkauteni thairuokaan nousi tämän reissun aikana uusiin sfääreihin. Ekaa kertaa analysoin syömääni ja siinä samalla yritin miettiä ainesosia, kysyin ja kummastelin. Kävin jopa kokkikursseilla, jotta osaisin kotonakin tehdä. Makujen sinfonia on täydellinen, välillä lähes itkettävä – chilimäärästä johtuen.
Ensi kesänä yritän sitruunaruohon ja galangajuuren kasvatusta. Saa nähdä miten käy, mutta olenpa ainakin yrittänyt. Ehkä muutama kaffirlimepensas mökin reunalle ja korianteria kokonainen laatikko täyteen. Tänä keväänä laitan erilaisia basilikoja purkkiin ja ehdottomasti yhden lempparini eli holy basilin. Alkaisipa kasvukausi jo.
Eihän tässä auta kuin muistella polttavaa hiekkaa, kauniita rantoja, ystävällisiä hymyjä, maistuvia aamiaisia, auringon kuumuutta ja ihania ruokia. Matkasta on muutama päivä, mutta tällä hetkellä se tuntuu kaukaiselta unelta.
Niin ja reseptiikkaakin on tulossa ja paljon, mutta siitä lisää myöhemmin.

1 comment
Thaimaalainen on kyllä yksi lempiruoista jos ei se isoin suosikki! Vesi nousi kielelle tästä jutusta. Voisin lähteä minäkin Thaimaahan ihan vaan syömään. Meillä kokataan paljon thaimaalaista. Se on aika terveellistäkin. Nykyään teen currytahnatkin itse.