Se on kuulkaas soppakuukausi (ehkä kaksikin) alkanut, eikä tämä tarkoita keittopäivää kerran viikossa vaan keittoa lounaaksi joka päivä. Eikä mitään kermaisia keittoja vaan ravitsevia, ihania, lämmittäviä ja terveellisiä keittoja. Bongasin tämän tomaattikeiton-ohjeen Sopat-kirjasta ja muuttelin sitä oman mieleni mukaiseksi. Nyt sitä onkin tehty jo kaksi kattilallista eikä kyllästymisen merkkejä ole näkyvissä.


Tomaattikeitto
Ainekset
- 1 sipuli silputtuna
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- n. 1 l kasvislientä
- 2 dl valkoviiniä kuivaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl rakuunaa
- 1 rkl oreganoa
- 1 rkl basilikaa
- 1 fenkolinsiemeniä morttelissa murskattuna tai jauhetta
- 800 g tomaattimurskaa 2 tlk hyvää
- 1 dl basilikan lehtiä tuoreen
- 2 lkt punaisia linssejä á 285g GoGreen valmiita
- (kinkkua, pekonia, poroa tai mitä mieleen tulee paloiteltuna, määrä oman mielen mukaan)
Koristele:
- Mustapippuria
- Creme Fraiche
Valmistusohje
- Paista sipulit miedollä lämmöllä öljyssä n. 10 minuuttia, älä ruskista. Lisää kaikki loput aineet basilikanlehtiä, linssejä ja kinkkua lukuunottamatta joukkoon ja anna pöhistä ilman kantta n. 30 minuuttia. Lisää basilikanlehdet ja soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää paketin ohjeen mukaan huuhdellut linssit ja kinkku. Kuumenna pieni hetki.
- Tarjoa creme fraichen ja mustapippurin kera.
3 comments
Kiitos inspiraatiosta, täytyykin taas alkaa syksyn tullen kokkailla erilaisia keittoja. 🙂 Tämä ohje menee ehdottomasti talteen ja kokkausvaiheessa se luultavasti mukautuu vähän kermaisampaan kasvismuotoon…
En muista koska olisi ollut näin kova into keittoihin. Kesällä tuli nautittua niin paljon salaatteja, että nyt on saatava lounaaksi jotakin muuta eli taitaa tulla keittotäytteinen syksy 🙂
Pitääpä tehdä, mutta ilman tavis sipulia.