Kesä lähestyy ja tomaattien maku paranee, myös tomaattisalaatti alkaa jälleen maistumaan grillattavien kyljessä. Meidän helppo kesäherkkumme on aina ollut tomaatti-sipulisalaatti oliiviöljyllä joka saa tänä kesänä tämän ranskalaisen tomaattisalaatin rinnalleen.
Tämä jo sellaisenaan sopii grillattavien lisukkeeksi ja jos haluaa runsaamman ruokailun, voi rinnalle paistaa paistinperunoita ranskalaiseen tapaan.
Persiljaa tulee paljon kuten kuvastakin näkyy, mutta se sopii tähän aivan täydellisesti. Toki muitakin yrttejä voi koittaa sen mukaan mitä kasvimaa kesällä tuottaa.
Tämäkin resepti löytyi Mimi Thorissonin A kitchen in France -keittokirjasta, joka inspiroi edellisen Viinipäiväntasauksen menua.


Ranskalainen tomaattisalaatti
Ainekset
- 3 shalottisipulia
- 1 tl dijonsinappia
- 120 ml ekstra-virgin oliiviöljyä
- merisuolaa hienoa
- mustapippuria myllystä
- 6 tomaattia kypsää hyvälaatuista
- lehtipersiljaa runsaasti hienonnettua
Valmistusohje
- Sekoita keskenään hiennonnettu shalottisipuli, sinappi, oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita tomaatit kauniisti lautaselle. Kaada shalottivinaigretti tomattien päälle ja ripottele persiljaa päälle.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Taidanpa tietää mitä huomisella ranskalaisella ateriallamme syödään!