Eihän siitä ole kauaakaan kun olimme juuri käymässä Tukholmassa. Ison Murun kokoustelu Tukholmassa sopii minulle loistavasti ja meinaan jatkossakin pakata itseni mukaan reissuun. Kolme kovaa tällä matkalla: Clarion Sign, Allegrine ja Operakällarens Bakficka.
En kuljetellut kameraa mukana, joten nyt mennään kännykkäkuvilla.
Tukholma
Clarion Sign
Yövyimme ekaa kertaa Clarion Sign -hotellissa ja vaikka ennakkoon olinkin aika skeptinen sen valtavan koon vuoksi, oli sen sijainti vailla vertaansa. Norrmalmenilla aivan keskustassa Drottninggatanin ostoskatu kulman takana ja 2 minuuttia snabbtåg -asemalle, josta pääsee suoraan Arlandaan. Kaikesta tästä huolimatta puiston vieressä ja rauhallisella alueella. Meillä oli superior huone, josta oli valtaisat ikkunat suoraan puistoon ja kieltämättä siinä oli mukava istuskella viinilasin kanssa katselemassa Tukholmaa. Aamiainen oli loistava ja yläkerran 40-asteinen ulkouima-allas huikea. Hotellin hinta on hieman suolainen, mutta kun varauksen tekee ajoissa (mitä me emme koskaan tee) on sekin varmasti paljon parempi. Menisin toistekin. Olen pahoillani, ei ainuttakaan kuvaa huoneesta, mutta altaasta ja näkymä altaasta. Voin myös kertoa, että kuohuviini maistui hyvältä altaassa nauttittuna.
Allegrine
Ensimmäiseksi illaksi olimme varanneet pöydän Anna palaa Anna -blogin Annan suosituksesta suht uudesta ranskalaisesta Allegrine -ravintolasta. Koska minulla on edelleen päällä ranskalainen vaihde, ravintola kuullosti vähintäänkin mielenkiintoiselta. Vähän kellot kuitenkin kilistelivät varoitussointuja, olihan ravintola hyvin uusi ja silti pöytävarauksen sai seuraavalle päivälle.
Ravintola oli mennessämme täysi, joten huokaisin helpotuksesta. Menu oli hyvin lyhyt. Valikoimme alkuun 3 erilaista alkupalaa ja erilaiset pääruoat vertailun vuoksi. Alkuruoat olivat täynnä upeita intensiivisiä makuyhdistelmiä. Tartarpihvi tryffelibriossilla, ankanmaksamoussella ja ankanmaksalla oli tajunnanräjäyttävää, olisin voinut syödä sitä maailman loppuun saakka. Sipulikeitto kukolla, tryffelillä, kapriksilla ja kananmunalla. Punajuuret, kananmaksacremellä, sokeroidut mustaherukanlehdet ja herukat. Niin uskomattoman hyviä kaikki.
Pääruoaksi ankkaa appelsiincurdilla ja grillatulla lehtikaalilla sekä syyslammasta munakoisolla, tomaatilla, fermentoidulla jalopenolla. Viinilistaa löytyi, mutta päädyimme ottamaan laseittain erilaisten ruokien takia.
Paikassa oli vain yksi vika tai no kaksi. Valo ja pöytä. Paikan sisutus oli kaikinpuolin tyylikästä. Ihana vihreä sohva ja kaunis ympäristö, mutta jokaisen pöydän yläpuolella oleva valo oli kelmeä ja se vain korostui halvanoloisesta (mitä ei varmaan ollut) mattaruskeasta pöytämateriaalista. Kyllä, minä motkotan ravintolan valosta koska koko vierailun ajan minun olisi tehnyt mieleni vääntää lamppu irti ja tuoda tilalle kynttilä.
Hintataso niin viineissä kuin ruoissa suht korkea, mutta menee yksiin laadun kanssa. Vaihtaisivat vain ne lamput ja pöydät.
Operakällaren bakfickanissa
Seuraavan päivän lounalla kävimme Operakällaren bakfickanissa. Kyseessä on siis varmasti Tukholman tunnetuimman ravintolan pikkuinen lounaspaikka. Baaritiskin ympärille kerääntyy hyvin pukeutuneita ruotsalaisia nauttimaan lounaan joko päivän menusta tai a la carte -listan klassikoista. Dagens mat maksoi 179 kruunua ja meidän lautasella oli oivallista vasikan maksaa punaviinikastikeessa. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Kannattaa suunnata aivan kiireimmän lounasajan jälkeen.
Illalla kävin syömässä Croque Monsieurin La Gare ravintolassa. Ei mitään maailmoja syleilevää, mutta hyvää.
Muuta tärkeää Tukholmassa tapahtunutta
Löysin Pikku Murulle pikkujoulumekon Zaralta ja ostin myös sen. Löysin kaksi mielenkiintoista kirjaa itselleni, joita en vielä ostanut. Ostin joulukranssin Åhlensilta. Lisäksi kuuntelin ihanaa kirjaa koko matkan ja löysin kirjakaupasta pojalle mielenkiintoisen kirjan, jonka meinaan lukea heti kun olen saanut kuunneltua tämän edellisen loppuun ja luettua Michelle Obaman -kirjan.
Kiitokset vinkeistä Tukholmaan. Paljon jäi talteen ja osa tuli käytyä.
Edellisen reissun Tukholmavinkit näet täältä.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Siis en kestä, mä olin tuolla samassa hotellissa aiemman duunin Nordic -gaalassa, ihan kiva hotelli, huoneet aika minit, mutta sijainti loistava! Nuo ravintolat, annoskuvat ja fiilis kuvissasi, iskee kyllä matkafiilis!