Tykkään monenmoisesta ruoasta, mutta itämainen ruoka on lähes aina älyttömän hyvää, makujen kirjo niin valtava, että se soi suussa monta tuntia ruokailun jälkeen ja kun siihen onnistutaan lisäämään täydellinen viini, ollaan lähellä täydellisyyttä.
Tässä jälleen yksi mieheni nopeista aasiakokkauksista, jotka on nopea toteuttaa ja makuelämys on varmaa.


Tulinen inkivääripossu wokissa
Ainekset
- 2 rkl kookosöljy
- 400 g porsaan ulkofilettä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 sipulia
- 1 kokonainen san solo valkosipuli
- 2 isohkoa porkkanaa
- 5 cm pala inkivääriä tuoretta
Kastike
- 1 1/4 dl vettä + kanaliemivalmistetta määrä pakkauksen ohjeen mukaan
- 2 rkl sakea
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl ketsuppia
- 1 rkl inkivääritahnaa
- 1 tl hunajaa
- 1 tl chiliä väkevää kuivattua
- ½ tl mustapippuria myllystä
- maissijauhoa suurustamiseen
- 150 g riisinuudeleita tai n. puoli pakettia
- Korianterinlehtiä tuoretta
Valmistusohje
- Leikkaa liha suikaleiksi, mausta soijakastikkeella ja jätä lautaselle marinoitumaan. Kuori porkkanat ja paloittele tasakokoisiksi, kuori sipulit ja siivuta renkaiksi, paloittele ja murskaa valkosipuli veitsellä pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.
- Valmista kastike. Laita pieneen kattilaan vesi, kanaliemivalmiste ja kaikki muutkin kastikeaineet. Kiehauta sekoitellen ja suurusta lopuksi kylmään vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Jätä odottamaan. Kuumenna uudelleen kun lihat ja sipulit on kypsytetty.
- Kuumenna kookosöljy wok-pannussa ja lisää porkkanat. Paista sekoitellen kunnes alkavat pehmetä (jätä purutuntumaa), lisää inkivääriraaste, ja anna kypsyä hetki edelleen sekoitellen. Siirrä lautaselle odottamaan.
- Kiehauta 1 l vettä ja kaada kiehuva vesi riisinuudeleiden päälle, anna hautua 2-3 minuuttia. Tee tämä seuraavan vaiheen lopun kanssa samanaikaisesti.
- Kuumenna oliiviöljy wok-pannussa kuumaksi ja ruskista possunfileet koko ajan sekoitellen. Hieman ennen kuin fileet ovat ruskistuneet kunnolla, lisää sipulirenkaat ja jatka edelleen sekoitellen koko ajan. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää murskattu san solo ja sekoittele hetki (varo polttamasta). Alenna lämpötila pieneksi ”ylläpitolämmöksi” ja sekoita joukkoon porkkana-inkivääriseos. Lisää kuumennettu kastike, sekä kypsät nuudelit. Sekoita vielä kerran ja tarjoile heti. Annoksiin voi lautaselle lisätä päälle korianterin lehtiä tai hätätapauksessa (kun korianteria ei ole) persiljaa koristeeksi.
- Pöytämausteeksi soija
2 comments
Kuullostaa maukkaalta ja lämmittävältä, oiva syysruoka 🙂
Tähän syksyyn pitää saada tuollaisia lämpöisiä ruokia, jotka antavat voimia talven kestämiseen 🙂