Tartuin jo perinteeksi muodostuneeseen Cono Surin -haasteeseen ja suunnittelin Cono Surin Bicicleta Riesling -viinille ruokaparin. Onhan aasialainen ruoka yksi rakkaimmista ja koska tämä viini kestää hieman mausteita, oli valinta helppo. Tuliset lohitacot rakentuivat päässä hiljalleen ja komponentit muuttuivat matkan varrella. Olin kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen.
Edit: tällä reseptillä mentiin semifinaaliin, josta finaaliin kokkamaan tämä resepti Pariisin ja tuotiin Pariisista voitto Suomeen!
Reseptin arvosteli mm. Chilen masterchef Chris Carpentier, joka kertoi reseptin olevan makujen ilotulitus.



Tuliset lohitacot
Ainekset
Asiaslaw
- 1/2 kg punakaalia ohueksi suikaloituna
- 2 porkkanaa pitkiä lastuja suikaloituna juustohöylällä
- 2 kevätsipulia varsineen
- 1 ruukku korianteria silputtuna varsineen
- 3/4 dl suolapähkinöitä
Vinegretti
- 1 chili pienistettynä
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 2 rkl inkivääriä hienoksi raastettua
- 3 tl sesamöljyä
- 1/2 dl riisiviinietikkaa
Avokadosalaatti
- 2 avokadoa pieneksi paloiteltuna
- 2 limen mehu
- 1 punasipuli ohueksi siivutettuna
- ripaus suolaa
Teriyakilohi
- 1 kg lohta fileerattuna ja kuutioituna
- öljyä
Teriyakikastike
- 1/2 dl soijaa
- 1/2 dl vettä
- 1/4 dl miriniä
- 3 rkl fariinisokeria
- 1 rkl inkivääriä hienoksi raastettuna
Suuruste
- 1/2 rkl maizenaa
- vettä sen verran, että maizena notkistuu
Mausta
- sormisuolaa tarvittaessa vähän
Valmistusohje
Asiaslaw ja vInegretti
- Sekoita asiaslaw salaatin ainekset keskenään. Tee vinegretti: sekoita ja lisää salaatin sekaan. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Avokadosalaatti
- Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
Teriyakikastike
- Sekoita kaikki teriyakikastikkeen ainekset keskenään.
Teriyakilohi
- Paista lohipalat kahdessa erässä pienessä määrässä öljyä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Lisää kaikki lohenpalat pannulle ja kaada teriyakikastike pannulle, anna poreilla hiljakselleen n. 5 minuuttia. Nosta lohenpalaset reikäkauhalla pannulta kulhoon ja ripottele kevyesti suolaa.
Suurusta kastike
- Sekoita maizena pieneen tilkaan vettä, niin että seos on tasainen. Vispilää apuna käyttäen sekoita kastikeeseen hyvin ja kiehauta. Kaada kastike lohipalojen päälle.
Rakenna tacot
- Laita tacon sisään asiaslaw, avokadosalaatti, lohi ja valuta teriyakikastiketta päälle lohen päälle. Koristele korianterilla.
2 comments
Aivan huikea resepti! Tätä testattiin meillä tänään ja vei kyllä kielen mennessään! Cono Sur testattiin samalla, joskin todetaksemme etten edelleenkään itse sovi yhteen chileläistä (valko)viinien kanssa, mieheni ei sentään yhtä nirso ole. 😉 Kiitos ja kumarrus, mies kehui ruokaa maasta taivaaseen ja sen verran hyvään appeeseen on tottunut, että se on todellinen kunnianosoitus. Ps. Kävin äänestämässä, jo pelkkänä reseptinäkin ehdottomasti mielenkiintoisin! Toivon kovasti menestystä kisaan, resepti olisi ehdottomasti voiton arvoinen!
Voi kiitos ihanasta kommentistasi <3 ihana kuulla, että tykkäsitte siitä. Toivotaan parasta, ehkä onni suosii tänä vuonna 🙂