Italialaisilla on taito tehdä yksinkertaisista aineista ihan järjettömän hyvää ruokaa ja niin on tässäkin tapauksessa. Tomaattikastikkessa kypsennetyt uppomunat – Uova in camicia
Loisto lisuke lihan kanssa tai aivan sellaisenaan leivän kanssa nautittuna. Ohje on kirjasta Fantastico! Modernia italialaista ruoka.
Tomaattikastikkessa kypsennetyt uppomunat – Uova in camicia
4 annosta
3 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli viipaloituna
3 keskikokoista kesäkurpitsaa paloiteltuna
1 iso keltainen paprika paloiteltuna
1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa
tuoreita basilikanlehtiä
50 g kivettömiä kalamataoliiveja
4 munaa
70 g raastettua cheddarjuustoa
suolaa ja pippuria
Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa ja kuullota sipuli, kesäkurpitsa ja paprika pehmeäksi ja kullanruskeaksi välillä sekoittaen. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla ja lisää tomaatti, basilika ja oliivit. Kypsennä seosta ilman kantta keskilämmöllä noin 10 min, kunnes tomaattien neste on kiehunut reilusti kokoon.
Kuumenna grillivastus. Tee tomaattiseokseen neljä kuoppaa ja riko munat niihin varovasti. Ripottele juusto pinnalle ja kypsennä grillivastuksen alla noin 10-15 minuuttia tai kunnes munat ovat hyytyneet. Tarkasta, että hyytyvät hieman myös pinnan alta.
1 comment
Olipas hyvää!!!