Paljon on vuoden aikana listattu viinejä blogiin ja vielä olisi muutaman paikka. Kuohuviinit ovat heikkouteni ja samppanja niistä suurin ja mikä olisikaan ihanampaa kuin lopettaa vanha ja aloittaa uusi vuosi kuohuvalla. Mikä parasta, kuohuviini sopii monelle ruoalle eli sen kanssa menee harvoin metsään. Toki metsäänkin voi ottaa kuohuvaa mukaan, kannonnokassa se maistuu erityisen hyvältä, testattu on.
Jos nautit kuohuvaa koko aterian läpi, on parempi ottaa hieman aromaattisempaa kuohuvaa. Useat rosesamppanjat kestävät erinomaisesti jopa punaisia liharuokia. Feuillatten rosésamppanja sopii riimihirven kanssa, vaalealle lihalle ja kalalle. Toinen rosesamppanja suosikkini on Taittingerin rose. Näistä kumpi tahansa on todellinen kruunu ruokapöydän herkuille.
Koska uusi vuosi on Suomen juhlavuosi, pitää nostaa esille myös Suomi 100 vuotta kuohuviini Kuulea, joka on loistavia kuohuvia tuottavan Bernard-Massardin viinitalon tuotos. Luxemburgilainen viinitalo toimii myös kuninkaallisen perheen viinintoimittajana. Olen joskus aiemmin kirjoitellutkin Bernard-Massardista, kun tapasin talon omistajan Antoine Clasen. Jutun pääse lukemaan tästä.
Tästä pääsette kurkkamaan kaikki blogissa olleet kuohuvat suositukset ja niitä onkin aika paljon. Varmasti jokaisen makuun jotakin.
Jos uuden vuoden pöydässä on juustoja kannattaa kokeilla makeaa Ferreira 10 Years White Port -viiniä. Täydellinen yhdistelmä kovien ja suolaisten juustojen kanssa.
Aiemmin tarjoiltuja punaisia ja valkoisia viinisuosituksia pääsette kurkkimaan linkeistä.