Jos makeannälkä yllättää, niin tässä on todellinen apu. Tämä on todella tuhti suklaapommi, tarjoa vaniljajäätelön kanssa tai sellaisenaan. Tämä leivottiin lasten kanssa. Sopisivat muuten loistavasti vappubrunssille samppanjan kanssa nautittavaksi.
Resepti on napattu Maku-lehdestä 2/10.
Vaahtokarkkibrownit
Ainekset
- 125 g voita
- 1 dl kaakaojauhetta käytin Green & Black´s organic cocoa -jauhetta
- 2 munaa
- 2 3/4 dl sokeria käytin intiaanisokeria, jota saa luontaistuotekaupoista
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 dl vaahtokarkkeja silputtuna
- 50 g tummaa suklaata rouhittuna, meillä oli 60% luomusuklaata
Pinnalle
- vaahtokarkkeja
Valmistusohje
- Sulata voi ja sekoita kaakaojauhe joukkoon.
- Vaahdota munat ja lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen aikana. Sekoita munavaahtoon voiseos. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kääntele taikinaan vaahtokarkkipalat ja rouhittu suklaa. Vaahtokarkit saa näppärästi pieniksi paloiksi saksilla.
- Vuoraa uunivuoka n. 20 x 20 leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
- Paista 175-asteeessa n. 30 min. Taikina saattaa “kuohua” uunissa, mikä kuuluu asiaan. Lisää muutama minuutti ennen kypsennysajan päättymistä kokonaisia vaahtokarkkeja pinnalle ja paista vielä 3 minuuttia.
- Jäähdytä hyvin ja leikkaa osiin. Parhaimmillaan seuraavana päivänä.