Rocky Road -browniet, jos kuorrutukseen tulee 3 levyä suklaata, niin voiko se edes huonoa olla.
Eksyin siis taas Leilan keittiöön, nyt vuorossa oli Leila Lindholmin uutuuskirja Vielä yksi pala. Lihosin pelkästään kirjan avauksesta ja pahinta oli, etten edes välittänyt siitä painonlisäyksestä. Vähähiilihydraattinen ja itsekuri katosivat takavasemmalle, enkä ole niitä nähnyt sen jälkeen löytänyt.
Kirja on täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä (150): leipää, pizzaa, pastaa, makeita leivonnaisia ja millaisia. Kaiken lisäksi kirja on erittäin kauniisti kuvitettu. Tämä tulee olemaan kovassa käytössä.


Rocky Road -browniet
Ainekset
- 350 g voita
- 6 dl sokeria
- 3 dl hyvälaatuista kaakaojauhetta
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 1/2 tl suolaa
- 6 luomukananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
Fudgekuorrute
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 400 g tummaa hyvälaatuista suklaata kaakaopitoisuus 70%
Rocky Road -päällyste
- 1/2 pss Dumle-toffeita
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- 2 dl suolattuja maapähkinöitä
- 2 kourallista pieniä vaahtokarkkeja
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 175-asteeseen.
- Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeksi vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola.
- Lisää seokseen kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten ja
- kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot.
- Laita reunalliseen uunipannun pohjalle leivinpaperi ja täytä pannu taikinalla.
- Kypsennä kaakkua uunin keskiosassa n. 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla; sen pitää jäädä vähän tahmeaksi, kun kakku on kypsä.
Fudge ja Rocky Road -päällyste:
- Kiehauta kuohukerma, maito ja siirappi. Ota kattila kuumalta levyltä ja anna nesteen jäähtyä muutaman asteen verran.
- Hienonna suklaa ja sekoita rouhe lämpimään kermamaitoon niin, että suklaa sulaa.
- Levitä kuorrute kakun päälle ja sirota pintaan suolattuja maapähkinöitä, Dumle-toffeiden puolikkaita, pistaasipähkinöitä ja pieniä vaahtokarkkeja.
- Jäähdytä kakkua, kunnes kuorrute jähmettyy ja leikkaa se sitten ruuduiksi.
- Kestää myös pakastamisen, kokeilin.
4 comments
Näyttääpä herkulliselta!
Ja oli todellakin sitä! Jos on liian suklaisen makuista niin jäätelö tai kermavaahto "keventää" kivasti 🙂
tämä meni heti "to do" -listalle. Kuola vaan valuu!
Laittoman hyvää!