Jostakin syystä kroppaa huutaa tällä hetkellä sitrushedelmiä ruokaan, etikkaa salaattiin ja dijonsinappia lähes joka paikkaan. Joku osaisi varmasti kertoa minkä vitamiinin puutos tätä aiheuttaa, mutta siihen saakka pitää vastata kropan huutoihin. Joten kun minulle annetaan paketillinen naturelleja broilerin rinta- ja koipileikkeitä oli ensimmäinen ajatus etikalla, dijonsinapilla, sitrushedelmillä vai kaikilla niillä. Päätin jättää etikan pois, dijonsinappia voisi kokeilla valmiina, mutta sitrushedelmät pitää saada mukaan. Kun kerran sitrushedelmiä laitetaan, niin sitten pitää laittaa muitakin välimerellisiä elementtejä ja siitä se ajatus lähti.
Broileri pysyi mehukkaana nahkansa alla ja feta taittoi mukavasti sitruksisuutta. Ilman fetajuustoa tämä ei toimisi. Sitten illalla yhtäkkinen ahaa-elämys – lemon card. Mikä yhdistelmä! Makea lemon curd tahna broilerin päälle ja sitruksista lientä fetajuuston, oliivien ja tomaattien kera. Mamma mia!
Välimeren kanapata
Ainekset
- 2 pkt n. 1,4 kg broilerin luullisia paloja
Marinadi
- 1 sitruunan mehu
- 1 appelsiinin mehu
- 0,6 dl oliiviöljyä
- 2 rkl fariinisokeria
- 4 valkosipulin kynttä murskattuna
- suolaa
- pippuria
Vuokaan
- 1 punasipuli lohkoina
- 1 luomu appelsiini siivutettuna
- 1/2 luomu sitruuna siivutettuna
- 3 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1 rkl oreganoa
- 1 tl timjamia
- 1 tl rosmariinia
- reilusti suolaa
- pippuria
- oliiviöljyä
- n. 25 oliivia kalamata
- 250 g minitomaatteja
- 200 g fetajuustoa paloina
- oliiviöljyä
- rosmariinin oksia
Lemon curd sitruunatahna
- 4 keltuaista
- 2 dl sokeria
- 1 1/2 rkl sitruunankuoriraastetta hienoa
- 1/2 dl sitruunamehua
- 50 g voita huoneenlämpöistä
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja upota broilerin fileet marinadiin yön ajaksi. Laita jääkaappiin.
- Laita marinoidut kanat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Ripottele mausteet tasaisesti fileiden päälle. Laita punasipuli lohkot ja valkosipuli fileiden alle. Laita appelsiinin siivuja fileiden alla ja väliin. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja kevyesti oliiviöljyä.
- Laita 200C uuniin 1 tunniksi. Lisää 30 minuutin jälkeen kalamataoliivit ja tomaatit. Jos broileri alkaa muuttumaan liian tummaksi laita foliota hieman päälle. Lisää viimeiseksi 10 minuutiksi fetajuusto uunivuokaan ja pieni tilkka oliivöljyä päälle.
- Koristele rosmariinin oksilla.
- Tarjoa riisin, perunoiden tai salaatin kera.
Lemon Curd
- Halutetessasi voit säväyttää kunnolla ja tarjota lemon curd sitruunatahnaa broilerin kera. Yhdistelmä toimii erinomaisesti.
- Vatkaa liedellä sähkövatkaimella kuumassa vesihauteessa keltuaisia ja sokeria kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.
- Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu, koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa hieman jäähtyneeseen seokseen pehmeä voi. Lisää vaniljasokeri. Anna tahnan jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
4 comments
Oi mamma mia tosiaan! Nyt on todella herkullisen oloinen resepti. Lemon curd ei ensimmäisenä tulisi mieleen laittaa ruokaan, mutta toimii varmasti! Täytyy testata.
Liemi on todella sitruksinen, siis todella, joten sitruunatahna taittaa kivasti makeudellaan sen suuhun sopivaksi ja kun lisää vielä fetaa ….
Fetapalat näyttävät ihan mozzarellapalloilta
Mä vähän muotoilin 🙂