Perjantai-iltana nautittiin välimeren salaattia. Ollaan syyskuussa ja edelleen voidaan syödä ulkona terassilla auringonpaisteessa, kyllä kelpaa. Salaatti oli aivan ihanaa sellaisenaan.
Välimerensalaatti
Ainekset
- 8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 1 kesäkurpitsa
- 1 munakoiso
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 50 g rucolaa
- 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1/2 ruukku tuoretta salviaa
- 25 g paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistusohje
- Levitä ilmakuivatut kinkkuviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja työnnä 200-asteiseen uuniin n. 5-10 minuutiksi. Ota uunista ja jätä hetkeksi vetäytymään.
- Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista kurpitsa- ja munakoisoviipaleita muutama minuutti kummaltakin puolelta. Itse oikaisin tämän kohdan, öljysin viipaleet ja laitoin viipaleet grilliin, nyt vielä kun siihen on mahdollisuus. Höystä suolalla, pippurilla ja valkosipulisilpulla.
- Aseta viipaleet vadille yhdessä rucolan kanssa ja purista päälle sitruunanmehua. Lisää joukkoon kinkku ja viimeistele salaatti salvianlehdillä, raastetulla sitruunankuorella ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
(Resepti: Herkuttele huoletta GI-ruokaa juhlahetkiin)