Sain hetken aikaa sitten kutsunValiolle kokkailemaan luomutuotteilla ja samalla tutustumaan Valion uutuuksiin 8 bloggaajakollegan kanssa.
Luomuruoan saloihin meidät johdatti Valion Koekeittiön kanssa Chef & Sommelierin Sasu Laukkonen. Näiden lisäksi ruokastylisti Sanna Kekäläinen kertoi meille ruokastailauksen hienouksista.
![]() |
Sanna ja Sasu |
Koekeittiössä sain parikseni Glorian Blog Awards -gaalassa palkitun Parhaan Ruokablogin isännän Chez Jasun, joka edusti mieskiintiötä joukossamme. Jaakon kanssa kokkailimme ensin ruoat Valion antamien reseptien pohjalta, jotka sitten kuvattiin Valion sivuille. Tämän jälkeen saimme tuunailla reseptejä oman mielemme mukaan. Meidän kokkauksiamme olivat mansikkapiimä, toscaomenat vaniljakastikkeen kanssa ja kuten suuren luokan kokkikilpailuissakin, niin myös täällä napsahti bonustehtävä, joka oli financier.

Mansikkapiimä
Alkuperäinen ohje yhdelle
1,5 dl luomupiimää
n. 0,5 dl mansikkasosetta
n. 0,5 rkl sokeria tai juoksevaa hunajaa


Mansikka-basilika luomupiimäjuoma
Ainekset
- 1,5 l luomupiimää
- 5 dl mansikkasosetta sokeroitua
- 2 kourallista basilikan lehtiä
- 2 dl mansikoita tuoreita
- n. 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
- Sekoita blenderissä piimä, mansikkasose, basilikat ja tuoreet mansikat. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria tai sitrunamehua.


Toscaomenat
Ainekset
- 750 g omenaa 5 – 7 hapahkoa
- 75 g voita
- 2 dl mantelilastuja
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl maitoa
Valmistusohje
- Leikkaa omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Kuori omenat halutessasi (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria).
- Leikkaa omenoista viipaleita tai lohkoja. Laita laakeaan uunivuokaan.
- Sekoita muut ainekset kattilassa. Kiehauta. Kaada seos omenoiden päälle.
- Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
- Tarjoa hieman jäähtyneenä Valio vanhan ajan vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Sasun bonustehtävä
Ehdimme juuri Jaakon kanssa huokaista, kun nakki taas viuhahti. Bonustehtävä napsahti yhdelle kokkajaparille ja olihan se arvattavissa, että se napsahti äännekkääseen nurkkaan. Tämä oli Sasun mielestä niitä reseptejä, että kun kaikki muu menee pieleen – niin tämä onnistuu. Hän ei kuitenkaan toivon mukaan tarkoittanut, että me olisimme jotenkin epäonnistuneet aikaisemmissa resepteissämme… Tottahan toki tämäkin tehtiin mallikkaasti.
![]() |
Kuva: Valio |

Financier
Ainekset
- 3 dl mantelijauhetta
- 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- suolaa
- vaniljasokeria
- sitruunan kuori
- 2 kpl valkuaista
- 1/2 dl voita sulatettua
- 1 rosmariinia oksa tuoretta
- 3/4 dl vettä
Valmistusohje
- Sulata voi ja silputtu rosmariini. Anna voin jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää joukkoon valkuaiset, jäähtynyt voisula, sitruunankuori ja vesi.
- Sekoita erittäin hyvin sormin. Kaada taikina voideltuihin muffinssivuokiin. Täytä kaksi kolmasosaa muffinssivuoasta.
- Laita uuniin 180-asteeseen n. 8 minuuttia. Kun pinta halkeilee, ota kiireesti ulos uunista.
- Anna jäähtyä hetkisen ja tarjoile.
- Rosmariinin sijasta taikinaan voi lisätä vaikka timjamia tai muuta mieluisaa yrttiä.
Suuret kiitokset ihanasta päivästä kaikille valioyksilöille – Valiolle, ihanille bloggaajakollegoille: Liemessä, Kokit ja Potit, Vatsasekaisin Kilinkolin, Kirsin Keittiössä, Kivistössä, Terhin Keittiössä ja erityisesti mahtavalle parilleni Chez Jasulle!
![]() |
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. |
4 comments
Kiitos itsellesi Johanna! Oli kyllä hurjan hauska ilta. Paitsi, että "hyvin suunniteltu on kokonan tekemättä" 😉
Niin siinä voi käydä ja on välillä käynytkin 🙂
Kiitos hurmaavasta seurasta, Johanna!
Kiitos itsellesi Hannele, loppuillan odottelu kului siivillä hyvässä seurassa.