Tattipizzaa, mutta ei niin perinteistä – siitä se ajatus lähti. Pienen suostuttelun jälkeen Iso Muru antoi luvan laittaa pizzaan Philadelphiaa. Hän on vakaasti sitä mieltä, että tuorejuustot eivät kuulu raavaiden miesten ruokavalioon. Mielestäni kuulin jossakin vaiheessa jotakin kehujen tapaista, vaikka sitä tuorejuustoakin siinä oli.
Loistavaa pikku perjantaita, oikeaankaan ei ole enää pitkä matka!



Valkoinen tattipizza (gluteeniton pizza)
Ainekset
Pohja
- 50 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa, olemme tehneet tuorehiivalla
- 4 dl vettä
- 1 rkl psylliumia
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 6 dl gluteenitonta jauhoa meillä Semper fin-mix
Täyte
- 1/2 purkkia tuorejuustoa Philadelphiaa tai vastaavaa
- 1/2 sitruunanmehu ja -raaste
- 3-4 sipulia
- 1 pkt pekonia
- tatteja oman mielen mukaan
- juustoraastetta oman mielen mukaan
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna turvota 5–10 minuutta. Lisää suola, hunaja sekä puolet jauhoista ja sekoita. Käytä apuna sähkövatkaimen taikinakoukkuja. Lisää loput jauhot, vatkaa sähkövatkaimella taikinaa vielä muutama minuutti ja lisää viimeisenä mukaan oliiviöljy.
- Taputtele taikina jauhotetun leivinpaperin päälle (2 pyöreäksi tai 1 isoksi) jauhotetuin käsin. Muotoile taikina haluamasi muotoiseksi ja kokoiseksi. Tästä määrästä tulee noin 1 uunipelti pizzaa paksummalla pohjalla tai kaksi pyöreää, pienempää pizzaa ohuemmalla pohjalla. Me olemme tehneet 2 pyöreää pizzaa pizzakivelle.
- Jätä pohja kohoamaan pyyheliinan alle siksi aikaa, kun kuumennat uunipellin tai pizzakiven uunissa ja valmistat pizzan täytteet.
- Kun pohja on kohonnut, olen leikannut leivinpaperin kahtia ja kipannut pohjan leivinpaperilta nurin perin kevyesti jauhotetulle pizzakivelle. Näin se ei jää kiinni mihinkään. Taputtele se vielä mieleisesi paksuiseksi pizzakivelle. Jos tykkäät ohuesta ja rapeasta pohjasta, taputtele pohja tässä vaiheessa tarpeeksi ohueksi. Täytä pizza haluamillasi täytteillä.
- Paista pizzaa 225-asteisessa tavallisessa uunissa valmiiksi kuumennetun pellin tai pizzakiven päällä noin 15–20 minuuttia. Tarkka paistoaika riippuu pohjan paksuudesta ja uunista.
- Jos teet yksi pizza kerrallaan uunissa, voit pitää osan ajasta alalämpöä päällä. Se tekee pohjasta rapeamman.
- Kiertoilmauunissa meillä on molemmat pizzat uunissa samaan aikaan ja puolessa välin vaihdan pizzojen paikkaa ja pudotan lämpötilan 210C – 190C-asteeseen. Ettei päällinen pala.
- Pizzan täytteet:
- Sekoita tuorejuusto, sitruunanmehu ja kuoriraaste keskenään ja levitä pohjan päälle. Paista ohueksi siivutetut sipulit pannulla, älä ruskista. Siirrä sivuun. Paista pekonit rapeaksi pannulla ja laita hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen. Paloittele pekoni. Levitä sipulit ja pekoni pizzapohjan päälle. Siivuta tatit ja paista voissa, niin että saavat hieman väriä, mausta suolalla. Laita pizzan päälle. Ripottele päälle lopuksi juustoraastetta oman mielen mukaan. Uuniin ylläolevien ohjeiden mukaisesti.
Enemmän elämää lähes livenä InstaStoryssa
3 comments
Ihana tattipizza. Tateille sopii varmasti tuo valkoinen kastike.
Kaikki herkkutateista tehty on ihan loistavaa. Sopi kieltämättä aika hyvin, mutta todennäköisesti tomaattikastikekin olisi sopinut 🙂
Mahtava resepti, menee kyllä kokeiluun 👍