Sikke Sumarin Ruokaa Rakkaudella -kirjasta napattu valkosuklaa-browniekakku. Resepti on alunperin Minna Salinin käsialaa ja se on voittanut Kodin Kuvalehden kakkukilpailun, eikä syyttä. Kuola valuu vieläkin, kun ajattelen kakkua. Tein tämän gluteenittomana ja se toimii tosi hyvin myös niin. Kun juustokerros oli laitettu kakun päälle ja sitä piti paistaa vielä 30 minuuttia, niin meillä kesti lähes 40 minuuttia ennenkuin täyte hyytyi.
Minun piti ottaa kuva niin, että kerroksetkin olisivat näkyneet, mutta kun muistin kuvauksen oli kakkulautanen tyhjä.


Valkosuklaa-browniekakku
Ainekset
Brownie-kerros
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata 70%
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ei sokeroitua kaakaojauhetta
- ¾ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl vadelmia
Juustokakkukerros
- 100 g valkosuklaata
- 1 prk maustamatonta tuorejuustoa 200 g
- 1 prk ranskankermaa 200 g
- 2 munaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- pari tippaa vaniljauutetta oman maun mukaan, kannattaa maistella
Valmistusohje
- Leikkaa 24–26 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele halutessasi kevyesti.
- Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä hellalla kattilassa. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin. Lisää muna-sokeriseokseen sula voi-suklaaseos. Sekoita varovasti. Nostele varovasti joukkoon jauhot.
- Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele päälle vadelmat. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 15 minuuttia.
- Valmista sinä aikana juustokakkuseos. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita massaan sokeri, vaniljasokeri ja vaniljauutetta. Sekoita sulaan suklaaseen lusikallinen juustoseosta ja vasta sen jälkeen sekoita nopeasti suklaa lopun juustoseoksen joukkoon.
- Ota vartin jälkeen brownie uunista ja laske lämpötila 160 asteeseen. Kaada juustoseos brownien päälle ja jatka paistamista, kunnes juustoseos ei ole enää juoksevaa, noin puoli tuntia. Kokeiltaessa tutisee kevyesti. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa yön yli.
- Leikkaa kakun reunat irti vuoan seinämistä ohutteräisellä veitsellä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Tarjoile marjojen kera.
Vinkit
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
3 comments
Voi nam. Olen tykästynyt ihan hirveästi valkosuklaaseen, joten tämä täytyy laittaa leivontalistalle. Valkosuklaa ja vadelma on ihan superihana makupari. Suunnittelin itse asiassa viime viikolla tekeväni lähipäivinä valkosuklaa-vadelmamuffinsseja, mutta uskoisin tämän olevan vielä parempaa, joten taitaapi muffinssisuunnitelmat muuttua browniekakuksi.
Martina, tee molempia – ihan vain vertailun vuoksi 🙂 Näin syksyllä pitää hakea valoa uunista 😉
Haa, mainio idea! 🙂