Tätä valkosuklaa-passionkakkua on tehty monen monta kertaa ja edellenkin se jaksaa ihastuttaa raikkaudellaan. Passion on vaan hedelmien parhaimmistoa!
Valkosuklaa-passionkakku
Gluteeniton
Ainekset
Pohja
- 1 dl pistaaseja kuorittuna
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl perunajauhoja
- 6 valkuaista
- 3 dl tomusokeria
Täyte
- 8 liivatelehteä
- 5 dl vispikermaa
- 400 g vaniljatuorejuustoa
- 400 g valkosuklaata
- 2 rkl sitruunamehua
Kiille
- 6 liivatelehteä
- 4 prk mangososetta á 125 g (esim. Semper)
- 4 passionhedelmää
- 2 dl täysmehua mukana passionhedelmää
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
- Jauha kuoritut pistaasit tehosekoittimessa. Tarvitset valmista jauhetta 1 dl. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri vatkauksen aikana.
- Kääntele kuiva-aineseos hellästi valkuaisvaahtoon.
- Levitä taikina leivinpaperoituun suorakaiteen muotoiseen suorareunaiseen uunivuokaan (n. 24 x 36 cm, korkeus vähintään 6 cm). Itse tein alhaalla olevan ohjeen mukaisesti kaksi kakkua leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 min. Kuohkea pohja laskee jäähdyttyään.
- Liota täytteen liivatteita runsaassa kylmässä vedessä 10 min.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Sekoita haaleaksi jäähtynyt suklaa tuorejuustoon. Kääntele joukkoon kermavaahto.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Älä keitä. Sekoita hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täyteeseen.
- Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään hyytymään (n. 4 tuntia)
- Upota kiilteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. ‘
- Yhdistä mangososeet, passionhedelmien sisukset ja täysmehu.
- Liuota kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvaan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana soseen joukkoon. Levitä kiille kakun pinnalle. Nosta vuoka takaisin kylmään vähintään 2 tunniksi. Leikkaa kakku n. 4 x 4 cm:n kokoisiksi leivoksiksi ennen tarjoilua.
- Voit tehdä leivonnaisen myös pyöreisiin (∅ 24cm) leivinpaperoituihin irtopohjavuokiin. Annoksesta tulee 2 pyöreää kakkua. Voit tarjota ne leikkaamattomina.
Resepti on Maku-lehdestä 2/2010.
1 comment
Aivan kerrassaan IHANA ohje! Ja superhyvän näkönen kakku : ))