Samettisesta kukkakaalikeitosta tulee hyvälle mielelle ja se lämmittää ihanasti syksyn ja talven kylmillä keleillä. Kun päälle tekee vielä vuohenjuustotahnan, on nautinto valmis.
Tästä määrästä tulee pääruoaksi reilusti neljälle. Jos teet alkukeitoksi puolita annos.
Tällä reseptillä osallistuttiin myös aikoinaan Cono Surin järjestämään kilpailuun.





Suussa sulava vaniljainen kukkakaalikeitto
Ainekset
- 1 kg kukkakaali
- 1 banaanisalottisipuli
- 4 rkl voita
- 2 dl valkoviiniä
- 8 dl kasvislientä
- 2 dl kermaa
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- sormisuolaa
- 1/2 vaniljatanko
Maustetahna:
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- 1 dl vatkattua kuohukermaa
- reilusti silputtua timjamia
Valmistusohje
- Puhdista ja paloittele kukkakaali. Kuori ja pienistä salottisipuli. Sulata kattilassa 2 rkl voita ja kuullota muutama minuutti sipuleita ja kukkakaalin nuppuja. Lisää valkoviini ja kasvisliemi. Ota vaniljatangosta siemenet sisältä ja lisää keittoon, laita myös tanko sekaan. Anna kiehua kevyesti kannen alla n. 30 minuuttia tai kunnes kukkakaalit ovat kypsiä. Ota vaniljatanko pois. Lisää vuohenjuusto. Soseuta keitto pehmeäksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kiehauta uudelleen.
- Kun keitto kiehuu tee maustetahna. Vatkaa kermaa vaahdoksi ja sekoita vuohenjuusto sekaan. Lisää timjami. Lisää maustetahnaa keiton päälle ja koristele timjaminoksalla.