Eilen kaivoin esiin Leila Lindholmin Kuppikakkuja, ole hyvä -kirjan, jonka olin tunkenut kirjapinoni alimmaiseksi, varmaankin siinä toivossa että unohtaisin sen. Jösses mitä reseptejä. Päätin ottaa kokeiluun Janen vanilja-omenakuppikakut vain todetakseni hetken kuluttua, että joku oli syönyt lähes kaikki omenat ja näin omenakuppikakut muuttuivat persikka-omenakuppikakuiksi. Tulos oli joka tapauksessa luokkaa “aivan liian hyvää”. Tuo vaniljatäyte oli niin hyvää.
Nämä ovat ehdottomasti parhaimmillaan tuoreina, mutta jos tarjoilet ne vasta seuraavana päivänä kannattaa niitä lämmittää pieni hetki ennen tarjoamista.



Vanilja-persikka-omenakuppikakut
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 75 g voita
- 0,75 dl maitoa
- 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 tl kardemummansiemeniä
- Kuohukermaa koristeluun
Vaniljatäyte
- 1/2 vaniljatanko
- 200 g tuorejuusto Philadelphia
- 1 rkl tomusokeria
- 1 rkl kuohukermaa
Omenatäyte
- 3 omenaa ja/tai persikkaa
- 25 g voita
- 1,5 rkl sokeria
- 2 tl jauhettua kanelia
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 175-asteeseen. Valmista vaniljatäyte ja omenatäyte.
Vaniljatäyte
- Halkaise vaniljatangot ja kaavi siemenet pois. Vatkaa tuorejuusto, vaniljansiemenet, tomusokeri ja kuohukerma sileäksi seokseksi.
Omena tai persikkatäyte
- Kuori omenat. Paloittele omenat tai/ja persikat pieneksi ja paista palat pehmeiksi voin, sokerin ja kanelin seassa. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää siihen maito ja sekoita neste munavaahtoon.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja jauhetut kardemummansiemenet keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan.
- Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla ja hedelmänpaloilla. Pane vaniljatäyte pursottimeen. Työnnä pursotinterä taikinaan ja pursota hieman täytettä joka vuokaan. Kypsennä kuppikakkuja uunin keskiosassa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja pursota vaahtoa kuppikakkujen päälle. Päälle voi laittaa myös sisään pursotettua tuorejuustotahnaa.

2 comments
Täytyykin korvamerkitä tämä ohje!
Ja pistää ostoslistalle tuo Leila Lindholmin kirja! 🙂
Miten ruotsalaiset keittokirjat ovatkin niin hyviä? Leilan kaikki kirjat ovat olleet erinomaisia, eikä tämäkään tehnyt poikkeusta. Etsin jo urheiluliikkeiden mainoksista uusia lenkkitossuja 🙂