Onko mitään ihanampaa kuin sytytellä kynttilöitä, laittaa juuri Tukholmasta ostamani Muji-diffuusori puhaltamaan rentouttavaa bergamotin tuoksua ja rakentaa lautasella suklaakakusta ja kermavaahdosta täydellinen rakennelma, kun sen vielä voi nauttia sohvan nurkassa ja sade ropisee ikkunalautoihin. Siinä on minun täydellinen suklaakakkuhetkeni. Tosin nautin suklaakakkua mielelläni ihan koska vain, eikä hetken tarvi olla edes täydellinen, siitä tulee ainakin hetkeksi parempi suklaakakun ansiosta.
Tämä suklaakakku ei säästele kaloreissa ja sen maku on täynnä voimaa. Se on todellinen suklaakakku, joka ei pyytele anteeksi olemassaoloaan. Kakkuun ei tule jauhoja eli se sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja siitä riittää pienempikin palanen, koska se on täyteläistä ja tuhtia suklaakakkua. Päälle tai tarjolle voi laittaa puolukoita tai herukoita antamaan pientä kirpeyttä.
Tällä paranee päivä kuin päivä!
Katso myös


Viiden aineksen suklaakakku
Ainekset
- 250 g suklaa tumma
- 225 g voita
- 1 tl kardemummaa
- 3 kananmunaa
- 2 dl ruokosokeria
Koristeluun
- puolukka
- punaherukka
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
- Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sulata voi kattilassa, nosta kattila liedeltä pois. Lisää kattilaan suklaapalat. Anna suklaan sulaa lämpimässä voissa. Sekoita hyvin ja anna seoksen hieman jäähtyä huoneenlämmössä.
- Lisää kardemumma suklaa-voiseoksen joukkoon.
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
- Kaada suklaa-voiseos hiljalleen muna-sokerivaahtoon samalla koko ajan vatkaten. Jatka seoksen vatkaamista hitaalla nopeudella, kunnes taikina on hyvin paksua.
- Kaada taikina voideltuun halkaisjaltaan 19 cm:n irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.
- Paista 175-asteessa 20-24 minuuttia. Kakku saa jäädä pehmeäksi keskeltä. Jäähdytä kakku hyvin ennen vuoasta irrottamista. Kakun voi valmistaa etukäteen ja pakastaa.
- Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoa kermavaahdon kanssa.
Resepti: Ruokatorstain helpot ja hyvät -kirjasta
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass