Miten ihanaa onkaan kokkailla ystävien kanssa. Nyt on väsynyt, mutta onnellinen olo – meni sittenkin pitkään, mutta kun juttua riitti niin paljon eikä ruokakaan loppunut kesken. Tänä aamuna on kuitenkin skarpisti (no ainakin melkein) noustu ajoissa ja tehty täysi päivä mökin syyshommia.
Viinipäiväntasaus menumme oli pitkälti napattu Björckin Huippukokin kotiruokaa -kirjasta ja tuli samalla todettua, että ruokajumalani on tehnyt tämän kirjan todella ylimalkaisilla ohjeilla, monet ainesluettolossa mainitut aineet on unohdettu itse ohjeesta, mutta soveltamalla ja säestämällä selvittiin.
Menu
Alkumalja
Etikkamarinoitua lohta sinappikastikkeessa
Hunawihr Riesling Grand Cru Rosacker
Rapuja, tabascomajoneesia ja isoäidin kurkkuja
Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut
Naudan pihvi yrttisellä maustevoilla, kurpitsasalaatilla ja lohkoperunoilla
Uunimarenki marjoilla
Kaikki ruoat onnistuivat ja maistuivat ja sopivat myös viinien kanssa. Samppanjat olivat huippuja kuten Laurent-Perrierillä aina, eikä sille voi mitään, mutta samppanja kruunaa illan kuin illan. Erityistä huokailua aiheutti punaviini, joka oli pitkästä aikaa aivan parhaimpia nauttimiani punaviinejä. Vaikka hinta ei olekaan edullisimmasta päästä, niin tämä kannattaa laittaa muistiin. Huikea, tykkäsimme aivan valtavasti. Valkoviini oli hinnaltaan huokeampi ja tulee löytämään paikkansa meidän pöydässämme useasti. Loistava kalaviini lohelle ja varmasti myös possulle ja kanalle, vähän mausteisimmillekin.
Ihana ilta ja nyt haluan nukkumaan, väsyttää!
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Kuulostaa tosi pahalta virheeltä keittokirjassa, jos useammassa kohdassa unohdetaan mainita, milloin raaka-aineet käytetään jne. Tuntuu vain hutiloidusti ja äkkiä tehdyltä kirjalta, jossa ei ole ollut sydän mukana kellään tekijällä.
Ilta kuulostaa aivan ihanalta. Miksen itse tajua viettää viinipäiväntasausta?