Eilen sain iltaruokaa parhaimmillaan – kiinalaista. Paljon kasviksia, hieman lihaa ja tällä kertaa myös vähän nuudeleita. Tämä versio ei ollut niin väkevä kuin yleensä, paljon riippuu käytettyjen chilien väkevyysasteesta, jos se paketissa sattuu lukemaan. Meillä oli käytössä mietoja chilejä ja potkua olisi voinut olla ihan vähän enemmänkin. Thaimaasta tuodut kuivatut linnunsilmächilit ovat niin tömäköitä, että niiden käytön kanssa saa olla varovainen. Chili tekee hyvää koko kropalle.
“Korkean karotenoidipitoisuuden vuoksi chilillä on myös antioksidanttisia vaikutuksia. Lisäksi chilin poltteen aiheuttavien kapsaisinoidien on todettu olevan terveyttä edistäviä useissa tutkimuksissa.
Chilin poltteen aiheuttavat kapsaisinoidit vilkastuttavat pintaverenkiertoa ja lisäävät aineenvaihduntaa – chili onkin luontainen apu laihdutukseen!”
Lähde: http://www.chiliyhdistys.fi


Kanawok
Ainekset
- 2 rkl oliiviöljyä
- 330 g kananfile suikaleita
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 sipuli
- 450 g kasviksia porkkana, punaista ja keltaista paprikaa, papuja tai pakaste wok-vihanneksia
- 300 g kiinankaalia suikaloituna
- 1/2 dl cashewpähkinöitä
Kastike:
- 1,25 dl vettä + 1 tl Maggi Fond Cup kanaliemivalmistetta
- 2 rkl sakea
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl ketsuppia
- 1 tl hunajaa
- mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 punaista chilipalkoa
- 25 g inkivääriä raastettua
- 1 valkosipuli kokonainen san solo
- 2 tl maissitärkkelystä + tilkka kylmää vettä
- 40 g riisinuudeleita
Valmistusohje
- Sekoita kanafileisiin soijakastike ja jätä lautaselle marinoitumaan.
- Valmista kastike. Laita pieneen kattilaan vesi, kanaliemivalmiste, sake, soijakastike, ketsuppi, hunaja ja mustapippuria myllystä. Kiehauta sekoitellen ja jätä pienelle lämmölle. Kuumenna oliiviöljy wok-pannussa ja lisää hienonnetut chilit ja valkosipuli sekä inkivääriraaste. Paista sekoitellen muutama minuutti, mutta varo palamista. Lisää sitten seos wok-pannusta kastikkeeseen, kiehauta ja suurusta maissitärkkelyksellä. Jätä miedolle lämmölle.
- Kuumenna oliiviöljy wok-pannussa ja kypsennä kanat kuumalla pannulla. Lisää renkaiksi leikattu sipuli loppuvaiheessa kun kanat ovat jo miltei kypsiä. Siirrä kanat ja sipuli lautaselle odottamaan.
- Kiehauta 1 l vettä ja kaada kiehuva vesi riisinuudeleiden päälle, anna hautua 2 minuuttia. Tee tämä seuraavan vaiheen kanssa samanaikaisesti.
- Wokkaa kasviksia, kunnes ovat sopivan kypsyisiä – jätä purutuntumaa, lisää muutama minuutti ennen loppua kanat ja kiinankaali. Lisää 1 tl suolaa ja jatka kypsentämistä sekoitellen. Kaada vesi nuudeleista ja huuhtele ne. Lisää nuudelit ja kuumana odottanut kastike pannuun, sekoittele kunnolla. Lisää pähkinät.


Tummien makujen suklaakastike
Ainekset
Kastike:
- 2 dl vahvaa kahvia
- 3 rkl kaakaotomusokeri
- 3 rkl kaakaojauhe tumma sokeroimaton
- 2 tl perunajauhoa
- 1-2 tl neitsyt kookosöljyä
- ripaus sormisuolaa
Suklaakastikkeen kanssa
- Hyvälaatuinen suklaajäätelö
- Vadelmia
- Cashewpähkinöitä ja pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
- Sekoita haaleaan tai kylmään kahviin tomusokeri, kaakaojauhe ja perunajauho. Kiehauta liedellä, seos paksuuntuu nopeasti. Lisää neitsyt kookosöljy ja pieni ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi.
- Jos kastike on liian paksua lisää vielä vähän kahvia. Kokoa annos.
4 comments
Oi miten ihanan näköistä, kiitos reseptistä ja mukavaa viikonoppua!
Kiitos Susanna 🙂 ja ihanaa viikonloppua myös sinulle!
Onnittelut tummien makujen kokille kilpailumenestyksen johdosta.
Kiitoksia ja onnittelut myös sinulle 🙂