140gDigestive-keksejä tai gluteenittomia suolakeksejä
50gvoita
Täyte
300gtuorejuustoa
200gvaniljarahkaa
1/2dlsokeria
1 1/2dlpuolukoita
2dlkuohukermaa
1/2dlpuolukkamehua
4kplliivatetta
Kinuskikiille
2dlkuohukermaa
1 1/2dlfariinisokeria
1/2tlsormisuolaa
2kplliivatetta
Lisäksi
puolukoitakoristeluun
rosmariinia
Valmistusohje
Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunalle leivinpaperi. Painele pohjan päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.
Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sekoita sauvasekoittimella puolukat joukkoon, jätä osa puolukoista sivuun. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, kääntele joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon loput puolukat.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita vispilällä. Kaada hieman jäähtynyt liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia tai yön yli.
Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita joukkoon suola. Purista liivatelehdistä mehu, sekoita joukkoon.
Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia. Koristele puolukoilla ja vaikka rosmariinillä.