Sikke SumarinRuokaa Rakkaudella -kirjasta napattu valkosuklaa-browniekakku. Resepti on alunperin Minna Salinin käsialaa ja se on voittanut Kodin Kuvalehden kakkukilpailun
Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä hellalla kattilassa. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin. Lisää muna-sokeriseokseen sula voi-suklaaseos. Sekoita varovasti. Nostele varovasti joukkoon jauhot.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele päälle vadelmat. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 15 minuuttia.
Valmista sinä aikana juustokakkuseos. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita massaan sokeri, vaniljasokeri ja vaniljauutetta. Sekoita sulaan suklaaseen lusikallinen juustoseosta ja vasta sen jälkeen sekoita nopeasti suklaa lopun juustoseoksen joukkoon.
Ota vartin jälkeen brownie uunista ja laske lämpötila 160 asteeseen. Kaada juustoseos brownien päälle ja jatka paistamista, kunnes juustoseos ei ole enää juoksevaa, noin puoli tuntia. Kokeiltaessa tutisee kevyesti. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa yön yli.
Leikkaa kakun reunat irti vuoan seinämistä ohutteräisellä veitsellä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Tarjoile marjojen kera.
Vinkit
Tein tämän gluteenittomana ja se toimii tosi hyvin myös niin. Kun juustokerros oli laitettu kakun päälle ja sitä piti paistaa vielä 30 minuuttia, niin meillä kesti lähes 40 minuuttia ennenkuin täyte hyytyi.