Go Back
Print
Recipe Image
Butter chicken eli voikana
Intialainen butter chicken on täydellistä syysruokaa, pehmeää mausteista lohdullista kanaa. Nimestään huolimatta voita ei käytetä reseptissä kuin paistamiseen eli ruoka on myös älyttömän terveellinen.
Print Recipe
Pin Recipe
Yhteensä
40
mins
Ruokalaji
Pääruoka
Maa
Intia
4
hengelle
Ainekset
400
g
broileri
rintafileitä
Marinadi
2
rkl
jogurttia
paksua maustamatonta (käytin kreikkalaista)
2
rkl
garam masala
1
rkl
juustokumina
1
rkl
kuivattua inkivääriä
1
tl
suolaa
1
rkl
savupaprikamaustetta
käytin makeaa versiota
1/2
lime
mehu
Butter chicken kastike
1
sipuli
2
valkosipuli
kynttä
1/2
chili
tuore
1
rkl
garam masala
1
rkl
juustokumina
1
rkl
savupaprikaa
käytin makeaa versiota
suolaa
1
prk
tomaattimurskaa
400g
1
dl
tomaattipyre
2
dl
kanaliemi
1-2
dl
creme fraiche
tai kerma (käytin creme fraichea)
Tarjoiluun
korianteria
tuore
lime
Valmistusohje
Pilko broilerin rintafileet suupalan kokoisiksi ja nosta kulhoon. Kaada päälle mausteet, jogurtti, sekoita ja anna marinoitua ainakin pari tuntia.
Kastike
Pilko kastikkeen sipuli, valkosipul ja chili ja kuullota pannulla tai padassa miedolla lämmöllä.
Lisää mausteet ja anna olla hetken.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, kanaliemi ja anna porista kanan paistamisen ajan.
Ruskista kanapalat voissa ja kaada kaikkine liemine päivineen kastikkeen joukkoon. Lisää creme fraiche tai kerma.
Anna hautua 15-20 minuuttia ja tarjoile riisin ja naanleivän kanssa. Päälle korianteria ja limeä.
Keyword
gluteeniton