Keitä pasta ohjeen mukaan suolatussa vedessä ja säilytä keittovedestä lasillinen ennenkuin kaadat kaiken pois. Nosta pasta keittämisen jälkeen takaisin kattilaan.
Kaada tomaattisäilykkeen tomaatit lävikköön ja anna nesteen valua kulhoon. Hienonna valkosipuli ja persilja. Ota chilistä siemenet pois ja hienonna.
Kaada puolet oliiviöljystä syvään paistinpannuun ja kuullota pannussa valkosipuli ja chili, älä ruskista. Lisää tomaattisäilykkeen mehu, valkoviini ja simpukat. Laita kansi päälle ja kypsennä pannua välillä ravistaen kunnes simpukat ovat auenneet (n. 5min).
Lisää sekaan tomaatit, persilja, ravunpyrstöt ja hieman keitinvettä (gluteeniton pasta vaatii vähän enemmän nestettä)
Kaada kastike spagettikattilaan ja sekoita varovaisesti nostellen. Jatka kypsennystä pieni hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla oliiviöljyllä. Lisää puolikkaan sitruunan mehu. Maista ja tarjoile heti.
Vinkit
Chilin siemeniä poistettaessa ja chiliä leikatessa kannattaa käytä kertakäyttökäsineitä. Pesullakaan on vaikea saada chilisiä sormia puhtaaksi ja jos sattuu hieraisemaan silmää, on kipu aivan karmea. Tuunaa: Lisää lopuksi oliiviöljyn sijaan valkosipulista yrttiöljyäViinisuositus: Jean Babtiste Adam Pinot Gris Reserve 14,98€ Alko Alsacen hedelmäinen valkoviini