50gtuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaaolemme tehneet tuorehiivalla
4dlvettä
1rkl psylliumia
1rkl hunajaa
1tl suolaa
4rkl oliiviöljyäextra virgin
6dlgluteenitonta jauhoa(Semper fin-mix)
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.
Lisää suola, hunaja sekä puolet jauhoista ja sekoita. Käytä apuna sähkövatkaimen taikinakoukkuja.
Lisää loput jauhot, vatkaa sähkövatkaimella taikinaa vielä muutama minuutti ja lisää viimeisenä mukaan oliiviöljy.
Taputtele taikina leivinpaperin päälle, pohjalle vähän jauhoja ja jauhotetuin käsin. Muotoile taikina haluamasi muotoiseksi ja kokoiseksi. Tästä määrästä tulee noin 1 uunipelti pizzaa paksummalla pohjalla tai kaksi pyöreää, normikokoista pizzaa ohuemmalla pohjalla. Me olemme tehneet 2 pyöreää pizzaa pizzakivelle.
Jätä pohja kohoamaan pyyheliinan alle siksi aikaa, kun kuumennat uunipellin tai pizzakiven uunissa ja valmistat pizzan täytteet.
Kun pohja on kohonnut, olen leikannut leivinpaperin kahtia ja kipannut pohjan pizzakivelle. Näin se ei jää kiinni mihinkään.
Taputtele se vielä mieleisesi paksuiseksi pizzakivelle. Jos tykkäät ohuesta ja rapeasta pohjasta, taputtele pohja tässä vaiheessa tarpeeksi ohueksi.
Täytä pizza haluamillasi täytteillä.
Paista pizzaa 220-asteisessa uunissa valmiiksi kuumennetun pellin tai pizzakiven päällä noin 15 minuuttia. Tarkka paistoaika riippuu pohjan paksuudesta ja uunista, joten ole tarkkana uunin vierellä.
Vinkit
Jos käytössä on kiertoilmauuni, voit laittaa molemmat pizzat uuniin saman aikaisesti ja vähentää lämpötilasta 15-astetta. Vaihda pizzojen paikkoja puolessa välin ja pidä huoli etteivät pinnat ruskistu liikaa.