1ruukku roomansalaattitai rasia salaattisekoitusta ja pala jäävuorisalaattia tai pussillinen salaattisekoitusta
piimäkastike
1 rklsalottisipuliahienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
1dlpiimä
2rklranskankerma
½tldijonsinappia
½dl ruohosipulisilputtua
2rkl lehtipersiljasilputtua
½tlsuolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Valmista kastike. Kuori ja hienonna salottisipuli. Hienonna sitä 1 rkl:n verran. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se valkosipulipusertimella.
Lisää sipulit piimään. Sekoita joukkoon ranskankerma ja dijoninsinappi.
Hienonna ruohosipuli ja lehtipersilja, lisää kastikkeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
Pese perunat, älä kuori. Leikkaa veneiksi. Mausta perunat oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä.
Levitä perunat pellille ja paahda 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja väriltään hyvin paahtuneita. Jätä jäähtymään.
Keitä kananmunat pehmeiksi, noin 7 minuuttia. Upota jääkylmään veteen ja anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa puoliksi tai veneiksi.
Pese huolellisesti parsat. Napsauta tai leikkaa kannasta pois puumainen osa. Ryöppää parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia, jotta ne ovat napakan kypsiä. Upota heti jääkylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Anna jäähtyä. Kuivaa ja paloittele parsat.
Asettele pekoni kylmälle paistinpannulle ja laita sitten lämpö päälle. Anna paistua hyvän värisiksi ja käännä. Paista vielä toiselta puolelta.